„Беласица“ направи услуга на „Пирин“(Гоце Делчев)

Петричани победиха като гост 1:0 „Миньор“(Перник) в отложена среща от Югозападната трета лига 

Това е добра новина за неврокопчани, които ще имат реален шанс да изместят „чуковете“ от челната тройка в пряк сблъсък тази неделя от 14.00 на Градския стадион в Гоце Делчев. Загубата е изненадваща за мнозина, имайки предвид колко трудно се играе на „Стадиона на мира“, където и преди няколко седмици хвърчаха павета, камъни и всякакви подръчни материали по играчите на противниковия отбор – в случая „Марек“. Поражението пък се оказа второ поредно за перничани и първа у дома през този сезон. Миналата сряда възпитаниците на Петър Анестиев загубиха и в Разлог от местния Пирин 0:2.

На „Стадиона на мира“ в Перник единствения гол вкара Димитър Стоев в 11-тата минута. Той нацели гредата, отскочилата топка се удари отново в него и влезе в мрежата.

В герой за гостите се превърна вратарят Благой Стоянов. Стражът на аматьорския национален отбор спаси дузпа на Томислав Павлов след половин час игра.

„Надиграхме „Миньор“. Победата ни е абсолютно заслужена. Отборът израства с всеки мач“ -коментира управителят на ОФК Беласица Георги Петров.

Така след това поражение отборът от Перник макар и с мач по-малко има 26 т. – с 2 по-малко от „Пирин“(Гоце Делчев). Едноличен първи след изиграването на вчерашния междинен кръг си остана „Сливнишки герой“, който успя да надделее в пряк сблъсък за върха „Струмска слава“ на собствения му стадион с 1:2. Така оглави класирането с 36 т., което е с 4 преднина пред радомирци, 6 пред гоцеделчевци и 6 пред „Миньор“, които оформят първите четири челни отбора.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене