Дядо Коледа раздава подаръци на децата по домовете в Разлог

Децата на Разлог и тази година ще имат шанса да получат подарък не от кой да е, а от самия Дядо Коледа. Вълшебният старец ще посети хлапетата в домовете им, за да ги зарадва с пожеланите от тях дарове. Инициативата, която набира все по-голяма популярност, е на ръководството на общината. „В тези празнични дни най-важно е да зарадваме малчуганите. Затова правим организираме кампанията „Дядо Коледа по домовете”, сподели общинският кмет Красимир Герчев. Записването на желаещите да бъдат посетени от Вълшебния старец може да се направи до 20 декември в сградата на кметството. От инициативата могат да се възползват деца не само от града, но и от другите селища в общината.

Традиционното запалване на светлините на коледната елха ще бъде съпроводено от много веселия и изненади. Това ще се случи на 5 декември от 17.30 ч. Тогава ще стартира тържеството и ще се даде подобаващ старт на коледно-новогодишните събития в община Разлог. На сцената на централния площад ще бъде представена премиерата на Общински куклен театър-Благоевград – “Коледно приключение”. След финала му ще бъдат запалени светлините на новогодишната елха, а тържеството ще завърши с празнична заря.

Традициите и обичаите на кукерските игри ще съберат на градския площад хиляди местни хора и гости на 1 януари 2017 г., за да се прогонят злите сили от кукерите. Новогодишният кукерски карнавал ще започне от 11.00 ч. На 14.01.2017 г. пък ще се проведе Международен кукерски карнавал „Старчевата“. В него ще участват десетки групи от страната и чужбина, които ще представят своите традиции по гонене на зли духове и обичаи за здраве и благополучие.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене