Старши треньорът на ЦСКА Едуард Йорданеску проговори за Борис Галчев

Треньорът на ЦСКА Едуард Йорданеску сподели впечатленията си след блиц турнира в „Царско село“, а преди това проведе кратък разговор с главния мениджър Стойчо Стоилов и не беше в добро настроение

Йорданеску засегна доста теми, като посочи два от основните проблеми в играта на отбора.

„Нуждаехме се от тези приятелски срещи заради паузата за националните отбори. Трябваше да поддържаме игровия си ритъм. И двата тима, срещу които излязохме, бяха доста прибрани. Разчитахме на различни състави в двете проверки, което е добре.

Успях да видя в действие доста млади футболисти от дубъла. Те имат доста голям потенциал и искам да ги интегрираме постепенно в основния състав. Съперниците ни играха доста организирано в защита, като се опитваха да компенсират с голямо желание това, че ни отстъпват като игрови качества.

Така че се получиха добри тренировки. Радващото е, че създавахме положения, вкарахме три гола и не допуснахме такъв. Но има още много елементи, по които трябва да работим и да подобряваме. Нужно е да хвърлим страшно много труд и усилия. Няма как позитивната промяна да дойде внезапно.

Това е един дълъг процес, но аз съм сигурен, че той ще даде плодове в бъдеще“, каза Йорданеску пред „Тема: Спорт“.

„Факт е, че имаме затруднения при статичните ситуации. Знам, че Борис Галчев е много добър при тяхното изпълнение и това си пролича сега. Но аз нямам възможност да го използвам в официалните мачове. Поне засега това е положението, така че в бъдеще ще търсим решение на слабостите при тези статични положения.
Ще търсим решения и за атаката. Факт е, че страдаме в предни позиции и най-вече при завършването на атаките. Трябва да намерим изход от тази ситуация, като се съобразим с характеристиката на българското първенство и съперниците ни. Като изключим два, максимум три отбора, всички останали се затварят много дълбоко в защита срещу нас и нямаме пространство.
Така че трябва да си го създадем това пространство, ако не успяваме да го открием. Също така е нужно да сме по-агресивни в офанзивен план, за да реализираме положенията си“, допълни той.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене