Малко над 40 процента от избирателите в Гоце Делчев излязоха да гласуват до 17 часа

Бавно, спокойно, дори малко скучно тече изборният процес до този час на деня в град Гоце Делчев. Около 12 хиляди от  жителите на общината са отишли да гласуват до 17:00 часа. Избирателната активност активност в общината е с около 5 процента по-ниска, сравнена със същото време преди седмица. В двата щаба на основните опоненти в Гоце Делчев няма постъпили сигнали за нарушения до този момент от изборния ден.

В РИК – Благоевград е изпратена жалба от общинския координатор в Гърмен на една от партиите, че кметът на село Осиково в същата община, агитира за един от кандидатите за президент. Той е предупреден, че прави нарушение и отстранен от изборното помещение. В проверката на сигнала е бил ангажиран и дежурният полицай.

В РУП – Гоце Делчев, освен един съседски побой в имотен спор в ромската махала на града, друго съществено нарушение не е регистрирано. Голяма част от гласоподавателите в секциите на тук все още не са отишли да гласуват, но там по принцип се активират в последните часове на изборния ден.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене