Роденият в Гоце Делчев Даниел Наумов с принос за исторически успех на юношите България

Роденият в град Гоце Делчев Даниел Наумов заслужи огромни аплодисменти за играта си с екипа на националния отбор на България до 19 години, при победата срещу Португалия с 1:0. Възпитаникът на ПМГ Яне Санадански в Гоце Делчев успя да отрази всички удари към вратата и запази суха мрежа за първата победа от квалификациите за европейското първенство през 2017 година.

Капитанът на отбора поведе съотборниците си към трите точки, срещу Португалия, в чиито редици играят девет европейски шампиони. Данел наумов е юноша на Лудогорец и преди няколко дни бе част от отбора, който направи 1:1 с Арсенал в мач от Младежката шампионска лига. Вратарят на българския тим тогава сподели, че спечелената точка е за майка му Емилия, която в същия ден празнуваше рожден ден. В групата на България са още Дания и Беларус, а ние сме домакини на първите двубои.

Единственото попадение за лъвчетата реализира Георги Русев в 20-ата минута. Първата интересна ситуация в двубоя дойде още в 5-ата минута, когато Асен Чандъров намери Тонислав Йорданов, който проби и стреля с десния крак, но опитът му не затрудни стража на гостите. В 20-ата минута България откри резултата. Иван Тилев намери Георги Русев, който стреля, топката рикошира и се оплете в мрежата на португалския вратар.

Второто полувреме започна с натиск на гостите. В 54-ата минута Португалия бе близо до гол, но Даниел Наумов се намеси добре. В 66-ата минута Гонсало Виера стреля, но пропусна. В 70-ата минута нашите бяха близо до второ попадение, но резервата Станислав Иванов не успя да се разпише. В 80-ата минута Петър Генчев изведе Георги Русев сам срещу вратаря на португалците, но нападателят на испанския Елче пропусна.

Европейското първенство през 2017 година ще се състои от квалификационен кръг, елитен кръг и финален турнир. В квалификационния турнир напред се класират първите два отбора от всяка от 13-те групи и един от заелите трето място с най-добри показатели. Тези 27 отбора плюс Испания (отборът почива в квалификационния кръг заради първото си място в ранглистата) ще бъдат разпределени в елитен кръг, който ще се състои от 7 групи с по 4 отбора. Те ще играят в мини-турнири, след което единствено победителите в 7-те групи ще се класират за финалите плюс отбора домакин.

Така осемте отбора ще бъдат разделени в две групи от по 4 и ще играят на същинското европейско първенство. Наследникът на Владо Стоянов, Даниел Наумов има качествата да бъде новият №1 на вратата на българският национален отбор.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене