Почистиха шахтите в Разлог срещу наводнения

Община Разлог организира стриктно почистване на отводнителните шахти на територията на града. Работници няколко дни отпушваха шахти по първостепенната улична мрежа и канавките на изходите на населеното място. Почистването се извършва периодично и е с цел предотвратяване на негативното въздействие на валежите, както и безпроблемното поемане на водата от есенните дъждове.

Всички паднали листа бяха събрани в чували и извозени до новото депо за отпадъци край село Баня. Община Разлог призовава жителите на града при установяване на запушени отводнителни шахти своевременно да се информира общинска администрация. След това от кметството ще предприемат необходимите действия за отстраняване на проблема.

„Проливните дъждове започнаха и е много важно шахтите да са почистени, за да не се затлачват и да предизвикват наводнения. В сряда цял ден се борихме с водната стихия в и край село Баня, но предотвратихме сериозни щети, както и компрометиране на главния път за Велинград”, заяви кметът на общината Красимир Герчев.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене