БСП и АБВ в Пиринско обединени в подкрепа на генерал Румен Радев и Илияна Йотова

Николай Бошкилов: ГЕРБ се опита да бойкотира референдума!

Днес в клуба на БСП Благоевград се проведе съвместна пресконференция на областните структури на БСП Благоевград и АБВ Благоевград. Акцентът на пресконференцията бе категоричен-  Обединението на двете политически сили в подкрепа на кандидат -президентската двойка – генерал Румен Радев и Илияна Йотова.

На въпроса кое ви събра, Николай Бошкилов заяви, че проблемите в страната са безкрайно много. Една част от тях са демографската криза, социалната несправедливост, ниски пенсии, корупция, дори и моралният упадък на обществото. Той бе категоричен,че именно всички тези проблеми обединяват БСП и АБВ в област Благоевград  и заедно искат промяна на статуквото. „Призовавам всеки, който иска и желае статуквото да бъде променено нека на 13 ноември гласува с Бюлетина номер 13 за кандидат- президентската двойка Радев- Йотова.”- бе категоричен Николай Бошкилов.

Той твърдо заяви , че проведеният референдум бе бойкотиран от ГЕРБ в лицето на кмета Атанас Камбитов в Благоевград. „Това ни води на мисълта, че именно те не зачитат гласа на народа. Аз се се надявам, че в неделя всички граждани ще им отвърнат със същото- ГЕРБ няма да бъдат чути! „

Г-н Бошкилов сподели , че до централата на БСП в Благоевград са постъпили сигнали, че политическа партия ГЕРБ купува гласове на граждани в кварталите Еленово, Струмско, Ален мак и Грамада. Той призова Прокуратурата и МВР да вземат нещата в свои ръце и да предотвратят корпоративния вот в неделя.

“Като председател на Областната структура заявявам пред всички вас, че е взетото политическо решение е с  пълното съгласие на всички председатели на общините по отделно. На втори тур АБВ в Пиринския край безрезервно подкрепя кандидат- президентската двойка генерал Румен Радев и Илияна Йотова.” – заяви Областният председател наАБВ Димитър Атанасов.

„Ако аз бях на мястото на г- жа Цецка Цачева, след първия тур бих се оттеглил неминуемо , защото те заявиха, че не искат подкрепа от Турция, а сега резултатите са ясни. Тя получава най- голям процент именно от турските гласове, същото така и от ромските квартали в нашата област. Ако г-жа Цачева има някакво достойноство, трябва да се оттегли, тъй като тя не е кандидат президентът на българите!” – бе категоричен г-н  Димитър Атанасов

Общинският председател на БСП Банско – Костадин Дурчов от своя страна отбеляза, че ГЕРБ се разпада и единственото нещо, което ги държи заедно са парите. Той също сподели,че са постъпили сигнали за закупуването на гласове от политическа партия ГЕРБ.

Заместник председателят на Областният съвет на БСП – Валери Сараднев отбеляза добръят резултат на първи тур в община Гоце Делчев и заяви, че политическа партия ДОСТ категорично подкрепи г- жа Цецка Цачева, което е пагубно за Република България.

Областният председател на БСП Благоевград г-н Бошкилов закри пресконференцията , с думите, че се водят разговори НЕ с политическите партии, а с хората. „Защото знаем, че хората очакват и имат нужда от промяна. Те ще подкрепят нашата кандидат- президентска двойка, защото за нас са важни хората.”

 

bsp-2

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене