Екополицай от Гоце Делчев счупи каръка на дружинката в Садово, с 4 изстрела повали 200-кг глиган

Свърши сушата за ловната дружинка на хаджидимовското село Садово, на последния излет в събота изнервените от несполуки ловци най-накрая извадиха късмет и отстреляха огромен глиган. Главният „виновник“, който строши каръка, е екополицаят от община Гоце Делчев Костадин Тошев, с прякор Сачан. Около 13 часа, когато отново петият поред излет клонял към капо, на мерника му изскочил огромен глиган.

„Прасето излезе на около 20 метра пред него, той реагира бързо, но първите два изстрела не успяха да повалят голямото животно. Тошев запази хладнокръвие, презареди и стреля още два пъти, докато го просне на земята“, разказаха пред „Струма“ ловци от дружинката.

Бурна радост съпроводила новината за слуката, а глиганът, вързан за джип, бил изтеглен на мястото, където по традиция се разфасова плячката и се разпределя от председателя на дружинката Янко Балабанов на дялове според броя на участниците в излета.

За няколко часа, докато траеше транжирането, заслонът заприлича на цех на бившето държавно предприятие „Родопа“, шегуваха се ловците. Главата по стара традиция се дава на най-точния стрелец, убил прасето, така че този трофей си тръгна с късметлията Сачан.

При претегляне на животното кантарът отчел внушителните 200 килограма.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене