ГЕРБ и БСП в пореден скандал! Цветанов сложи на място Нинова

Пленарния ден след тежките избори в неделя, нямаше как да се разминат без скандали. Основни действащи лица бяха лидерът на БСП Корнелия Нинова и председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Първа започна Нинова, която поиска да прочете декларация, след това промени на изказване и в крайна сметка отново мина на декларация от името на група. От парламентарната трибуна Нинова заяви, че управляващите не са чули гласа на българите отишли да дадат своя глас. „Казаха ви, не ви харесваме, искаме да работите повече, да не харчите повече пари от нашите и да не работите за себе си, а какво правите днес“, заяви Нинова.

„Днес освен, че предлагате да не работим, ще предлагате да се гледа закон за комустическия режим за престъпен, вие си обявявате кандидата за президент и премиера за престъпници.

Загубихте на първи тур и вместо да си вземете поука внушавате катаклизми. Не плашете хората, ние няма да допуснем хаос, ние сме гарант за спокойствие. С падането на ГЕРБ не пада България, а напротив. Не правете от вашата загуба в национална катастрофа“, допълни в декларацията си още Нинова.

Веднага след нея на трибуната излезе Цветан Цветанов, който още с първите си думи поздрави БСП за добрия резлутат на първи тур.

„Искам да ви поздравя за добрия резултат, който постигнахте, трябва да бъдем коректни с добрия ви резултат на първи тур. За мен по-важно е да има дебат и българите сами да направят своя избор“, заяви Цветанов.

„Дестабилизацията идва от вас, когато говорите за Сливен че ще спирате тока, нека припомним какви бяха резултатите, оставихте 40 млн. дълг на общината. Всичко това което говорихте и в Смолян, над 25 млн. лв. дълг. КТБ е само преди две години при ваш мандат с Орешарски. Що се касае до гетото с бежанци, вашата кампания започна с това и когато видяхте какво са направили вашите евродепутати, вие казхте ще ги извикате да ви дават обяснение, извикахте ли Станишев и Йотова“, с остър тон се обърна Цветанов към Нинова, която само преди дни заяви, че се разграничава от евродепутатит си.

„Когато говорите за санирането, хората имат притеснение, защото вие имахте възможността да предложите такава политика по ваше време, но не можахте защото работехте под награждения. Санирането е възможно да продължи когато имаме достатъчно добра фискална политика. Нека си припомним какъв дефицит оставхите, не можете да съберете пари, защото само харчите, вие освен да задлъжнявате дъръжавата друго не можете“, допълни още Цветанов, като призова да се гласува почивката и да се готвим не само за избори, но и за бюджет 2017.

pik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене