Министър Ненчев: Прехвърляме част от терена на бившите казарми към Община Благоевград

Предложението за прехвърляне на 62 дка от терена на бившите казарми ще бъде разгледано утре на заседание на Министерски съвет. Това обявиха на пресконференция министърът на отбраната Николай Ненчев и кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов.

Двамата изразиха убеденост, че решението ще бъде положително. „Искам да благодаря на министър Ненчев, че положи много усилия и имаше волята. Министерството на отбраната много бързо и много стегнато извървя процедурата. Благодаря на правителството и на премиера Бойко Борисов, на всички, които си спазиха обещанието към Община Благоевград.

След пет години вече, то е факт. Утре теренът се прехвърля на Общината“, каза кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов. Той поясни, че предстои, заедно с Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим да обходят терена и да бъде избрано място за новия храм. „Надявам се до месец  месец, месец и половина да направим първата копка и с Божията помощ да имаме втора голяма църква, голям храм, какъвто е необходим за Благоевград“ каза кметът на Благоевград. Министърът на отбраната Николай Ненчев изрази удовлетвореност от факта, че процесът по прехвърляне на част от терена на бившите казарми вече е на финалната права.

„Този имот ще бъде в полза на гражданите на Благоевград и той ще допринесе в голяма степен да бъде утвърден българския патриотичен дух“, категоричен бе министър Ненчев.  По време на пресконференцията беше засегнат и въпросът с бежанската криза. По думите на министър Ненчев ситуацията в България в момента е спокойна. Той поясни, че фактът се дължи, не само на добрата мобилизация, но и  и на добрите отношения със съседните държави.

„Към този момент нямаме засилване на  бежанската вълна. България е една от малкото страни, които имат такъв успех, въпреки, че сме външна граница на ЕС“, каза още министър Ненчев.

Преди срещата, която се проведе в сградата на община Благоевград, министърът  на отбраната и кметът на Благоевград посетиха храма в село Лешко, който днес отбелязва 200 години от създаването.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене