Градът крещи: Моментално вземете туристическата спалня от лапите на ТД „Момини двори“!

Местните медии от група Топ Преса с години алармират за далаверите и схемите на ръководещите сдружението! Крайно време беше някой да ни чуе

Вяра ИЛИЕВА

Комисия от общинските съ­ветници Димитър Балтаджи­ев, Костадинка Богданова и Мария Бозукова, както и два­ма представители на общи­на Гоце Делчев, ще проверят как туристическо дружество „Момини двори“ в град Гоце Делчев е използвало безвъз­мездно отстъпен им за сто­панисване общински имот. СТАВА ВЪПРОС ЗА ТУРИСТИ­ЧЕСКАТА СПАЛНЯ В ЦЕНТЪРА НА ГРАД ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ. След становището на комисията, старейшините ще решат дали туристическото дружество и при какви условия.да продължат договора си с ТД „Момини двори“ е ре­гистрирано като неправи­телствена организация в обществена полза с 180 членове в различни туристи­чески клубове, като НПО-то стопанисва общинския имот повече от 30 години. Преди повече от година туристиче­ското дружество поиска от общинските съветници да им дарят имота, но те не взеха такова решение, а го оста­виха за ползване. Туристи­ческото дружество получава по 12 хиляди лева годишно от туристическата спалня и по 15 хиляди лева от търгов­ски наеми. Средствата се из­ползват за издръжка на раз­личните клубове по туризъм и за поддръжка на сградите, става ясно от представените на общинските съветници от­чети.

Това, което никога няма да го видите в отчетите напри­мер, е фактът, че някои род­нини на ръководителите на туристическото дружество са на заплата към наемода­телите му – иначе казано, далаверата е двойна. Крайно време е да се вземе апетит­ният имот от лапите на шай­ка далавераджии, които на гърба на неврокопския тури­зъм с години правят далаве­ра и трупат гуши.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене