Въртят на шиш рецидивиста, плячкосал златарско ателие: Кажи от кого купи пушката

Задържаният за опит за въоръжен грабеж на златарско ателие в Дупница Ангел Томов, на 62 г., остава зад решетките. Дежурен съдия от Районен съд му определи постоянна мярка „задържане под стража” с мотива, че може да извърши друго престъпление.

Ангел Томов е подложен на разпити, за да се установи откъде е купил пушката, която е незаконно притежавана от него, и дали още в затвора в Бобов дол не е планирал обира.

Както вестник „Струма“ писа, Томов преди 10-ина дни е излязъл от затвора, където излежавал 12-ата си присъда, отново за грабеж. От 2010 г. той живее на квартира в жилищен блок на БДЖ в Дупница, иначе е роден в София. След излежаване на поредната си присъда се е заселил в града, но живеещите в блока почти не са го виждали. Според някои от тях Томов е дръзнал да извърши обир посред бял ден, защото няма пукнат грош или пък иска да се върне отново в затвора, защото по-голяма част от живота му е минал зад решетките и тепърва, на 62 г., не може да се социализира.

Както вестник „Струма“ писа, в петък около 13,20 ч. Ангел Томов нахлу в бижутерския магазин на Евгени Костадинов посред бял ден с бойна пушка и поиска от продавачката всички златни накити. В момента на нахлуването в магазина собственикът Е. Костадинов е пиел кафе. А. Томов минал покрай него със скритата под шлифера бойна пушка. Наблюдателен търговец видял нападателя да слиза от такси с приклада на пушката, стърчащ изпод шлифера, и проследил къде ше влезе въоръженият мъж. След като видял, че влиза в бижутерския магазин, съобщил на Е. Костадинов, че въоръжен мъж е влязъл в магазина му за бижута. Костадинов с два скока стигнал до магазина и нападнал в гръб Томов. През това време продавачката натиснала паник-бутона. Борбата между двамата продължила няколко минути. Томов се опитал да се отскубне от яката схватка, но в този момент пристигнали криминалисти от РУП – Дупница и го задържали.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене