ДПС „смазва“ конкуренцията в община Сатовча

Кандидидатите на ГЕРБ за президент и вицепрезидент – Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев в село Сатовча са на първо място по гласове на днешните избори. За тях са гласували 400 гласоподаватели от родопското село.

Втори с 270 гласа е кандидатът на ДПС Пламен Орешарски, а издигнатият от Инициативен комитет с подкрепата на БСП кандидат-президент генерал Румен Радев е на трето място с 240 гласа.

Като общи резултати в община Сатовча най-много са гласовете на ДПС – 2 600, подкрепили кандидатурата на бившия премиер Орешарски. След него се нарежда Цецка Цачева с 1 700 гласа. Генерал Радев отново е на трето място с гласовете на 1 400 избиратели.

Независимият кандидат Веселин Марешки в община Сатовча е спечелил около 500 гласа. В сатовчанското село Кочан също води Цецка Цачева, а в село Долен, където кметът е от ГЕРБ, Румен Радев е получил 73 гласа, а Цачева – 33.

В село Сатовча и като цяло в общината спрямо последните парламентарни избори ГЕРБ отчита увеличение на доверието сред избирателите, съобщиха от щаба на партията.

В Гоце Делчев и общината президентският вот убедително печели Румен Радев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене