Димитър Пиргов преговаря за нов договор с „Левски“

Само няколко месеца, след като пристигна в столични гранд, коментира родният му Гоце Делчев

Неврокопчанинът стана любимец на феновете, а и бе обявен за най-доброто ново попълнение на „сините“, които го взеха от „Славия“ това лято. Ласкави думи за него непрекъснато казваше бившият вече наставник Люпко Петрович и не криеше, че възлага на него изключително много надежди. Изявите на футболиста го отведоха до националния отбор, където дори дебютира.

Оказа се още, че играчът може да смени и клубната си принадлежност, след като е примамван от конкуренти на настоящия му отбор. За момента конкретни имена не се споменават, но близки до футболиста сочат, че става въпрос за водещи тимове от българската Първа лига. Така шефовете на „Левски“ са решили час по-скоро да скалъпят нов контракт за неврокопчанина, за да не го загубят или пък да го вземат срещу далеч по-ниска трансферна цена, предвидена в договора му.

Сега агентът му –  дупничанинът Милко Бански чака среща с управата, за да подобри финансовите му условия.

Успя да пробие в големия футбол след като откри Дани Младенов. Бе директор и в „Пирин“(Благоевград) по времето на Николай Галчев.

За евентуален трансфер пък ръце потриват бившите му клубове – „Пирин 2001“, „Чавдар“(Етрополе) и „Пирин“(Гоце Делчев), където не само започна своята кариера във футбола заедно с брат си Илко (настоящ вратар на пловдивския „Локомотив“), но и където изигра първите си мачове в „А“ група.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене