СЕНЗАЦИЯ!!! Мач в България от днешния ден влезе в световната футболна история като най-краткия, игран някога

Мачът от 8-ия кръг на женското първенство по футбол и бе градско дерби между отборите на ЖФК „Бургас“ и „Нефтохимик Бургас 1962“ е на път да счупи всички рекорди за най-малко времетраене

И този път се използва вратичката в правилниците, че един отбор не може да продължи с 6 или по-малко състезатели на терена.

Срещата, която се явява и градско дерби, приключи още в 6-ата секунда на мача заради контузия на състезателка на „зелените“ и уж липса на резерви. Очакванията са ЖФК „Бургас“ да получи служебна победа, но лошото е поведението на символичните гости, които бяха подготвили този фарс.
Мачът трябваше да започне в 13.00 часа, а отборът на „Нефтохимик“ пристигна на терена във Ветрен в 12.30 с 12 състезателки. Без да загряват, те се съблякоха по екипи, подканени от съдийската бригада, но само 7 от тях излязоха на игрището. Останалите 5 момичета стояха на резервната скамейка, незнайно защо.

След като беше изпълнен центърът и топката влезе в игра, една от състезателките на „Нефтохимик 1962“ без да има какъвто и да е контакт с когото и да било, се свлече на терена. Близо 4 минути й се оказваше лекарска помощ, след което съдията Валентин Станчев от Сливен даде края на мача.

Домакините от ЖФК „Бургас“ се бяха настроили за градско дерби и тимът им се подготвяше усърдно за тази среща. Те заемат 5-о място в класирането с 10 точки от 5 мача, на 6 от лидера ЛП „Суперспорт“. „Нефтохимик 1962“ е на последната 11-а позиция с 5 загуби от 5 мача и голова разлика 0:47.

„Женският футбол е напълно аматьорски. Ние идваме да играем, защото обичаме този спорт, но подобно отношение от нашите съграждани е обидно и срамно“, каза една от състезателките на домакините.
Женският отбор на „Нефтохимик“ до миналата година носеше името „Бургас Лейдис Клуб“ и получава финансова субсидия от общината.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене