Бивш футболист на „Пирин“(Гоце Делчев) в националния отбор

Това е Даниел Златков, който бе привикан от селекционера на България Петър Хубчев за световната квалификация с Беларус

В момента сърцатият защитник играе за „Ботев“(Пловдив) и е привлякъл вниманието на старшията на „лъвовете“, който го е наблюдавал в последните мачове на “канарчетата”. Хубчев е останал доволен от представянето на Златков и е решил да му изпрати повиквателна за предстоящото домакинство срещу бившата съветска република.

Даниел Златков е четвъртият футболист с „неврокопска връзка“ след родените в Гоце Делчев Васил Божиков („Касъмпаша“, Турция), Петър Занев („Амкар“, Русия) и Атанас Зехиров („Берое“, България), от състава на “жълто-черните”, който попада в групата на селекционера. Освен него пък от „Ботев“(Пловдив) с повиквателни са Тодор Неделев и Радослав Терзиев.

Както е известно, известният с прякора „българският Роналдо“ е любимец на феновете на „Пирин“(Гоце Делчев) от времето, когато дойде в тима преди около 8 години като юноша и помогна на тима за едно от най-силните му представяния като освен с безкомпромисната си игра в защита отбеляза 7 гола. Това се случи, когато бе отписан в родния му „Пирин“(Благоевград), а бранителят не забрави нито за момент, че пътят му към професионалния футбол и „А“ група помогнаха неврокопчани. Самият той на няколко пъти правеше жестове към клуба, а и към различни институции в града, където може често да бъде видян да отмаря.

За Даниел Златков повиквателната за националния отбор не е първи път, когато попада в разширения и състав. Бранителят отдавна е част от разширения състав на “А” тима, а когато селекционер бе Станимир Стоилов, го взимаше от младежите в първия отбор за двустранни игри. Златков става 29-ото име в разширения състав на Хубчев за домакинството на Беларус. До ден-два селекционерът ще редуцира групата и няколко играчи ще отпаднат от нея. 
Златков е роден в Благоевград и е поредния юноша на Пирин с повиквателна в националния отбор.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене