Кметът на Дупница сключи многомилионен договор за реконструкция на жк. Бистрица

Кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев сключи днес официално договор с Министерство на регионалното развитие и благоустройство за финансиране дейностите в жк. Бистрица. Общата стойност възлиза на 5 626 494, 83 лева, което представлява 100% безвъзмездна финансова помощ.

Проектът е следващият най-мащабен след реализираните по „Зелена градска среда“ в жк. Дупница, жк. Развесена върба, жк. Велчова завера и други райони на града. Реконструкцията на най-населения жилищен квартал включва улична мрежа, тротоари, междублокови пространства, съоръжения за игра на деца, съоръжения за младежи.

„Вече със задоволство мога да обявя, че финансирането е осигурено. Още от понеделник стартираме с последващите административни дейности свързани с обявяване процедурите за строително-монтажни дейности и надзор, като в рамките на един месец, ще имаме готовност с обявяването им. Няма как да не отбележа, че сме една от много малкото общини у нас, които получиха одобрения на проектното предложение без нито една корекция или забележка, което означава, че сме се справили отлично.

В жк. Бистрица знаете, че проектът го разширяваме и с ремонт на подземната инфраструктура, защото няма да е нормално да правим образно казано нещо отгоре, а отдолу да гние и след това ремонтирайки, да унищожаваме направеното. Това коства също не малко, но в крайна сметка важно е да създадем красив, комфортен квартал за близо 10-те хиляди жители в района“, коментира инж. Чимев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене