Кметът Атанас Камбитов: Гласувайте разумно, отговорно и задълбочено! Заради направеното от ПП ГЕРБ и разрухата преди това! Не позволявайте да ви водят симпатиите, а направете един премерен избор за европейското бъдеще на България!

Трябва да продължим по поетия и утвърден от Европа път! Само ние показахме, че знаем как да вървим по него! Останалото е демагогия и примитивна заблуда с фатални последици за държавата ни.

Часове преди деня, в който България ще избере лицето си пред Европа и света, денят, в който ще гласуваме за президент на републиката разговаряме с кмета на Благоевград Ат. Камбитов:

Г-н Камбитов, на прага сме на един изключително важен избор. България избира своя президент. Вие управлявате успешно Благоевград два мандата, по време на управлението на ПП ГЕРБ. Думата ви по отношение на това, кого трябва да изберат гражданите тежи, тъй като с годините доказахте, че Благоевград се развива с изключително бързи темпове и е отличник по много показатели, емблема на изпълнението на правителствената програма за енергийна ефективност. Цецка Цачева е вашият избор защо?

Кандидат-президентът на ПП ГЕРБ Цецка Цачева е доказала с годините мъдростта си, умереността си и твърдата си воля за промяна към все по-доброто бъдеще на България.. Тя е кандидатът на ГЕРБ, партията, чието правителство направи много за развитието на Благоевград. Защо Цецка Цачева?!

Защото ГЕРБ трябва да има втори успешен президентски мандат.
Защото ГЕРБ винаги изпълнява обещанията си.
Защото правителството на ГЕРБ построи АМ “Струма”, а другите бездействаха.
Защото построихме булеварди, улици, паркове, модернизирахме пречиствателни станции, нови детски домове.
Градим с евросредства, които бяха спрени по времето на тройната коалиция и Станишев. –
Защото Европа е обърната с лице към България, единствено и само заради управлението на ГЕРБ.
Защото само ние показахме, че можем да вървим успешно по пътя към Европа, а правителството ни, че успява да усвоява пари по еврофондове за бъдещето на България.

В Благоевград направихте истинско показно на това как се изпълнява правителствената програма за енергийна ефективност. Десетки санирани блокове, стотици семейства живеят в обновени домове и тази успешна акция промени изцяло облика на Благоевград, какво още да очакват хората в новия програмен период?

Първо, трябва да благодаря на правителството в лицето на Бойко Борисов за възможността хиляди семейства да имат обновен дом. Такава социална политика никое друго правителство не е провеждало. Санирането на старите сгради е директна помощ за семействата, които вече ще пестят около половината от сметките си за отопление. От друга страна, е естетическият ефект. А не по-малко важни са и свежите пари, които отиват в малките строителни фирми. В Благоевград са готови 60 блока, в процес сме на саниране на още 70 сгради. Вижте как се променя обликът на града ни Усвоени са 100 млн. лв. При всяко откриване на всеки блок ще благодаря на г-н Борисов и правителството, че имаха смелостта да реализират тази програма и осигуриха 1 млрд. лв. годишно благодарение на строгата финансова дисциплина и борбата с контрабандата. Ще им благодаря, че и за догодина има още 1 млрд., така че и другите градове да заприличат на Благоевград.

Не беше лесно, тъй като имаше откровена кампания срещу това санирането в Благоевград да не се случи, нали?

В тази връзка искам да благодаря и на благоевградчани, които се оказаха умни и не се подведоха по разпространяваните слухове, манипулации и откровени лъжи. Повярваха на държавата и видяха, че нещата се получават. За да не бъда голословен, отново ще ви дам цифри. Министър Лиляна Павлова обяви, че след 2020 г. Благоевград става център на Югозапада, общината има готови проекти на стойност 200 млн. лв. и работи по тях.

По Оперативна програма “Региони в растеж” имаме проекти за 44 млн. лв. С тях ще изградим улични мрежи в цели квартали, ще ремонтираме училища, сградите на полицията и пожарната, сградата на общинската администрация, ще построим над 200 жилища за социално слаби хора. Всичко това се прави със средства, израз на европейската солидарност. Това е разликата – при ГЕРБ отпускат пари от европейските фондове, при другите ги спират. При предходно правителство на Плавен Орешарски бяха правени опити изграждането на басейн в Благоевград да бъде спряно. Нека сега да припомня на хората кой осигури за построяването на басейна 2, 3 млн. лв., кой отпусна и още 1 млн. за спортна зала в III ОУ и още ред други важни обекти. – Какво става с терените на бившата казарма? – Пак ще припомня един период, който не бива да се забравя.

По време на управлението на Орешарски беше спряна процедурата за прехвърляне на казармите, а Благоевград бе лишен от всякакви средства от инвестиционната програма. Сега вече процедурата по прехвърлянето на 62 дка от казармата е в ход. Как да не благодарим на правителството на ГЕРБ. В тази връзка – Министерският съвет отпусна 1, 1 млн. лв. за построяване на инфраструктура, която да отдели терена на действащото военно формирование от този, който ние ще получим. На тези 62 дка първото нещо, което ще направим, е да изградим черква, за която има осигурено финансиране. Освен паркови площи там ще има интер експо център и музей на национално-освободителното движение.

Друг проблем, който остава нерешен от редица предишни правителства, е регионалното депо за отпадъци. Сега отново правителството на Борисов взе решение да построи с целеви средства от Републиканския бюджет регионалното депо и да реши проблема на 5 общини. Това не са просто пари, това е отношение и уважение към всички нас. Не мога да не спомена и един сериозен проект, по който работим – “Спортен Благоевград”, включващ изграждането на мултифункционални комплекси, стадиони, в едно с всички съоръжения, които частично се финансират от “Региони в растеж”.

В момента сме на прав път. Направихме много. Ако искаме всичко това да продължи трябва да изберем ПП ГЕРБ и нейния кандидат за президент! Защото не трябва да разбъркваме една успешна политическа конфигурация, призната в Европа и света. Трябва да се знае, че. тези избори са много важни за стабилността на държавата.

Затова искам да призова хората да гласуват разумно, отговорно и задълбочено! Заради направеното от ПП ГЕРБ и разрухата преди това! Не позволявайте да ви водят симпатиите, а направете един премерен избор за европейското бъдеще на България!

Трябва да продължим по поетия и утвърден от Европа път! Само ние показахме, че знаем как да вървим по него! Останалото е демагогия и примитивна заблуда с фатални последици за държавата ни.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене