ВАЖНО! Къде могат да гласуват българите в чужбина

След промените в Изборния кодекс могат да се откриват повече от 35 секции в страните от Европейския съюз. В Австралия има пет секции, включително в столицата Канбера, където е и българското посолство. Осем секции са разкрити в Австрия, като във Виена ще има две секции. В Брюксел също ще бъдат две секциите, а общо за Белгия са разкрити пет секции. 35 са секциите във Великобритания, като само в Лондон ще са осем секциите, където нашенците могат да упражнят правото си на вот.

Допълнително 18 секции ще има във Великобритания. В посолството ни в Лондон ще бъдат общо четири секциите, с четири се увеличават секциите в столицата, и с 12 в останалите градове в страната.

В Германия секциите са 8, като има четири допълнителни секции – една в посолството ни в Берлин и още две секции в консулството ни в Мюнхен, както и втора допълнителна секция в консулството ни във Франкфурт. Във Франция са 10 секциите, където ще се гласува.

В Гърция са също повече секциите – 13 на брой като в тях влизат и секциите, които се разкриват в гръцката част на остров Кипър, където секциите са 4, а в Атина ще има две секции.

В турската част на Кипър ще има още две секции.

Шест са местата, където ще се гласува в Дания.

В Норвегия са шест секциите.

В Ирландия ще има две места за гласуване.

В Испания са разкрити 27 секции за гласуване, като има и две допълнителни секции в консулството ни в Мадрид.

В Италия секциите са 9.

В Китай са разкрити две секции за гласуване – в Пекин и в Шанхай.

В Япония ще има една секция в посолството ни в Токио.

35 секции са разкрити за гласуване в Турция, повечето от които са в Измир, Истанбул и Бурса.

35 са секциите и в САЩ, разпределени в различни щати.

В Канада българите ще гласуват в седем секции.

Новообразуваните секции, след промените в Изборния кодекс са в Австрия – втора секция в посолството ни, в Испания – две допълнителни секции в посолството ни в Мадрид, и четири допълнителни секции в Германия – една допълнителна в посолството ни в Берлин и две допълнителни секции в консулството ни в Мюнхен, както и една във Франкфурт на Майн.

pik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене