Циганска работа! Да викнеш ром да ти помогне в беда и да ти открадне парите

Валентин ГЕРЧЕВ
460 лв. задигнал ром от потърсил го за помощ жител на петричкото село Митиново, който пострадал в дупка с колата си в района на родното му село. Никола Стойчев бе свидетел по дело за кражбата от съселянина му от ромски произход – Красимир Д. На 07.12.2015 година потърпевшият навлязъл в селото с колата си и заседнал в дупка на една от улиците му. Тъй като бил в положение, което изисквало спешна помощ, той потърсил такава от ром в близката пивница. Подсъдимият Красимир Д. се притекъл. Качвайки се в заседналата кола, видял в нея и чантата на шофьора, в която имало налични 460лв. Докато маневрира, за да изведе колата на свидетеля от дупката, той замъкнал парите заедно с чантата, която била в близост до таблото за управление. Инцидентът станал около 20 часа вечерта. Изчезването на черната чантичка шофьорът установил веднага след пристигането си у дома. Той подал сигнал за кражбата до РУП и оттам веднага установили извършителя.
Свидетелят по делото Никола Стойчев призна извън съдебната зала, че страда от заболяване на сърцето. В момента той има направена медицинска интервенция от пет байпаса. В залата, в която се разгледа делото му на втори етаж, той се придвижваше с помощта на патерица. Състоянието му бе плачевно. Свидетелят бе нахлузил само джапанки и промърмори: „Идвам тук от уважение към съда. Не искам дори и пътни“. Това обаче не се хареса като отговор на съдия Б. Манасиева, която се разпореди веднага да му бъде изплатена сумата на билета от родното му село Митиново до съда в размер на 1.50 лв.
Иначе съдебното заседание бе отложено за по-късна дата през м. ноември за призоваване на още един свидетел по делото, също от цигански произход.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене