Родни превозвачи блокираха с жива верига ГКПП-Кулата

Превозвачи блокираха за два часа ГКПП-Кулата-Промахон тази сутрин.

Предиобед десетки шофьори направиха жива верига и спряха преминаването през границата за тежкотоварни и за леки автомобили. Те бяха категорични, че няма политическа намеса за действията им, а протестират предупредително.

Родните превозвачи настояват за нормално преминаване през граничните пунктове, защото месеци наред са принудени да висят с часове на границата.

„Положението вече е нетърпимо. Случва се понякога да висим по 20 часа, за продължим пътуването си. Даваме срок от 1 месец на компетентните органи да решат проблема, а не да чакаме”, заявиха протестиращите на ГКПП-Кулата. Към обяде те вдигнаха блокадата и колоните от леки и тежкотоварни автомобили започнаха да се изтеглят към и от Гърция.

Проблемът с огромните опашки на Кулата е от години. Граничните власти са категорични, че работят на пълен капацитет и не бавят умишлено трафика от тирове. Проблем се получава, когато за кратко време пристигнат стотици камиони, това няма как да не доведе до задръстване и до чакане. Защото инспекцията по отношение на тировете продължава да е засилена и от страна на митничарите, и на граничните полицаи.

Заради бежансия поток тировете от няколко месеца минават и през физическа проверка.

ИлинденПрес припомня, че само преди седмица на Кулата в наш тир, идващ от Гърция, бяха спипани с помощта на мобилен рентген 26 килограма кокаин на стойност 5 милиона лева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене