Съдът в Благоевград остави в ареста шофьора на тира с 26 кг кокаина

36-годишният Александър Бойчинов е бивш полицай

Съдия Атанас Маскръчки от Окръжен съд Благоевград остави зад решетките 36-годишния Александър Бойчинов, обвинен в контрабанда на повече от 26 килограма кокаин.

Припомняме, че хасковлията беше задържан преди дни на ГКПП Кулата, след като в тайник на управлявания от него камион митничарите откриха огромното количество дрога.

Днес пред съда в Благоевград прокуратурата поиска най-тежката мярка, като един от аргументите беше, че Бойчинов може да се укрие или извърши друго престъпление с оглед постоянните му пътувания зад граница. По данни на прокуратурата от януари месец тази година до момента мъжът е преминал през ГКПП Кулата 12 пъти.

Адвокатът на обвиняемия Албина Анева поиска налагане на по-лека мярка, с мотив, че клиентът и има непълнолетно дете, и че няма основания да се смята, че ще се укрие. 

По време на изслушването на защитата стана ясно, че мъжът, който е бивш служител на полицията в Хасково, е оставил в Испания камионът си за няколко дни на паркинг и не е имал достъп до него, както и че преди да тръгне за Испания тирът е бил в сервиз.

Решението на Окръжен съд Благоевград може да бъде обжалвано в тридневен срок пред САС.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене