Политически скандал: Петричанинът Ал. Галев отказва да даде ключа от офиса на „Атака“

атака петрич

Поиска оставката на лидера Нако Костов, поиска му оставката: По-голям активист от мен няма, облепил съм цялата си къщас плакати на Волен Сидеров, председателят нищо не прави

Отговорникът на клуба на партия „Атака“ в Петрич Але­ксандър Галев заедно с още няколко активисти официално поискаха оставката на общин­ския координатор Нако Кос­тов. Напрежението в структу­рата на „Атака“ е от няколко дни, но за първи път публично пред „Струма“ проговаря дъл­гогодишният член и отговорник на партийния офис Александър Галев. Общинският председа­тел Нако Костов не може да влиза в новия партиен офис, той няма ключ, ключът за офи­са е у Александър Галев. Ето какво каза за „Струма“ Але­ксандър Николов Галев:

„За да потръгнат нещата, се­гашният общински председа­тел на партия „Атака“ в общи­на Петрич Нако Костов трябва задължително да бъде сменен. Писах писмо и до Волен Сиде­ров, готвя ново, в което ще опиша всичко. Основна вина за ситуацията в община Пет­рич имат Нако Костов и народ­ният представител и областен председател Илиян Тодоров. Откъснали са се от хората, не помагат. Преместихме офиса на „Атака“ на друго място. На старото място било много скъ­по – по 300 лева на месец за наем. Преди време Илиян То­доров ми възложи да търся нов офис, с по-изгоден месечен наем. Аз намерих на много ху­баво място, пак в центъра, за 150 лева на месец. Всичко направих сам в новото поме­щение от вътре и отвън. Осве­жихме го, виках майстори. На­ко Костов не помогна с нищо. Затова сега той не може да влиза в мое отсъствие, ключът е у мен. Смених патрона, на не­ го не му давам ключ.

Илиян Тодоров видя ново­то помещение, отбеляза, че добре е направено. Казах му, че Нако Костов не помага с нищо. Очаквах реакция от не­гова страна, но нищо. Затова сега ще пиша лично до Волен Сидеров.

Преди дни Нако Костов ме напсува, защото не съм бил отворил офиса да остави вес­тниците. Аз съм всеки ден в офиса, Костов не се мярка, не го интересува нищо. У дома имам всичките книги на Волен Сидеров, с негови плакати е облепено всичко в дома ми. По-голям атакист от мен няма. Аз правя всичко без пари, па­ри не искам, работя за идеята. Давал съм мои пари за кауза­та. За този месец Илиян То­доров ми остави 150 лева да платя наема за офиса. Трябва да се плати кабелната телеви­зия – 28 лв. за включване.

Нако се е заял с мен, за­щото му казвам в прав текст всичко директно. Стигам до извода,че с тези си действия Илиян Тодоров и Нако Костов искат да съсипят „Атака“ в Петрич. Яд ме е, че се отнасят така. Искам всичко това, а и други неща да ги кажа на Во­лен Сидеров, и ще ги кажа. Нако не ни провежда срещи, оставил е всичко,казвал съм му да заработи по-сериозно, той ми отговори, че нямал време, имал деца да кара с автобуса. Като няма време, да напусне. Другите мълчат, а аз – не, и затова се настрои срещу мен. Обадих се по те­лефона на Илиян Тодоров и му казах, че Нако ме напсу­ва. Никаква реакция.

В общината има много ата- кисти, идват, задават своите въпроси, проблеми, аз ги за­писвам, но тези, от които за­виси решаването, не идват. За­това трябва нов председател на структурата в общината, има кандидати. Искам да бъде сменен Нако Костов, само то­гава ще потръгнат нещата“.

АЛЕКСАНДЪР НИКОЛОВ ГАЛЕВ, отговорник на офиса на „Атака“в Петрич

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене