Разкриват нови 250 работни места за сънародниците ни в Босилеград

250 нови работни места ще бъдат разкрити за сънародниците ни в Босилеград, след като в сградата на Областната управа във Враня е подписан договор между Стопанското министерство на Р Сърбия и собственикът на българската компания „Калинел“ – Марин Радевски.

Според този договор във Вранска баня ще се строи нова производствена хала, а в Босилеград ще се адаптира съществуваща хала на бившия шивашки завод „Кобос“ и в следващите две години ще се открият около 250 нови работни места, от които първите 100 до края на тази година.

„Калинел“ произвежда готови текстилни продукти и през 2012г. е приватизирала една производствена хала във Вранска баня, където работят 52 работници.

Българският посланик Радко Влайков в Р Сърбия припомни, че България и Сърбия до 2020 година трябва да усвоят 29 милиона евра за проекти между България и Сърбия по програмата за развитие на трасграничното сътрудничество.

Общата оценка е, че тези инвестиции и трансграничното струдничество са от изключително значение за развитие на крайграничните райони и общини като Босилеград, коментира председателят на Културно-информационния център, Иван Николов.

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене