ВНИМАНИЕ! Повишена опасност от падащи камъни има в района на Кресненското дефиле и по второкласен път – 19 Симитли – Гоце Делчев

Повишена опасност от падащи камъни има в района на Кресненското дефиле и по второкласен път – 19 Симитли – Гоце Делчев, затова е необходимо шофьорите да карат с повишено внимание. Към този час на деня трафикът по Автомагистрала „Струма“, Главен път Е – 79 и второкласен път – 19 е нормално интензивен. Това съобщи дежурният полицай в Областна дирекция на МВР – Благоевград.

Навсякъде пътищата са сухи и нормално проходими. През изминалата нощ няма регистрирани тежки пътни инциденти в региона, няма и затворени пътища. По главен път Е – 79 от км 381+730 до км 394+000, между отклонение за село Брежани и Кресна се извършва косене по пътни банкети и подравняване на пътни банкети до 28 октомври, затова е необходимо шофьорите да карат внимателно. Продължават и дейностите по монтаж на високоякостни мрежи между Симитли и отклонение за село Стара Кресна от км 384+190 до км 384+300 в местността „Османска чешма“ в Кресненското дефиле.

Във връзка с това двете пътни ленти са стеснени. Движението на МПС се извършва по обходен маршрут в уширението. Пътното платно на обходния път е с две ленти за движение, по една лента за всяка посока. По второкласен път – 84 между отклонение за село Аврамово и отклонението за село Конарско от км 65+000 до км 70+000, поради извършване обезопасяване с мрежи на откоси. В редки случай, за няколко часа, когато се извозва обрушената земна и скална маса от откоса, движението ще се извършва само в едната лента за движение, съгласно поставените пътни знаци и с регулировчици.

До 15 октомври е ограничено движението на моторни превозни средства по третокласен път – 1903 в участъка между път II-84 Якоруда-Разлог и път II-19 Добринище-Гоце Делчев км 0+000 до км 5+450, поради ремонтни дейности на асфалтовата настилка. За улеснение на водачите е въведен обходен маршрут през Баня-Банско-Добринище-Гоце Делчев и обратно.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене