Без категория

Адвокат Марковски: Николай Карастоянов 2 часа се бори, за да спаси живота на Отвертката

Карастоянов

Владимир Карастоянов е бил вещо лице по делото срещу Галеви, а те му отмъщават

Няма доказателства за Иван и Владимир Карастоянови, които са освободени с под­писка – нито едно, от което да се предположи, че може би са извършили престъп­ление. За третия – Николай Карастоянов, има данни, които могат да доведат до извод, че може би го е из­вършил, тъй като следстви­ето е в много начална фаза и затова съдът постанови домашен арест. Така ко­ментира в предаването на Сашо Диков по Нова тв Ма­рин Марковски – адвокатът на подсъдимите за смъртта на Николай Радев – Отвер­тката. Той предположи, че вероятно окръжната про­куратура ще повдигне об­винение и срещу тримата, без да има категорични до­казателства за Иван и Вла­димир.

„Нямате си представа кол­ко е сръчна дупнишката по­лиция. Разпитани са над 18 свидетели, всички, които могат да бъдат разпитани“, похвали работата на уни­формените в Дупница юристът и допълни, че на местопрестъплението – за­ведението ‘Колата“, има из­почупени стъкла, по които има кръв, и все още не е яс­но дали някое от тях не е промушило Отвертката смъртоносно, или раната в корема му е причинена от нож.

Доказано е, че момчето има една рана. По делото има доказателства, че най- вероятно д-р Николай Ка­растоянов е причинил на­раняването. Оръжието не е намерено. До ден-два ще излязат резултатите от би- опсията на Николай Карас­тоянов, дано да не страда от рак“, подчерта Марковски. Той посочи, че бащата на Владимира е получил кръ­воизлив и твърде вероятно е да бъде премахната жлъч­ката му.

66-01-02-2

Адвокатът припомни, че тримата мъже са отишли към заведението, за да отърват дъщерята на Нико­лай – Владимира. „Отверт­ката й е казал, че ще я нап­рави проститутка, ще пус­не останалите мутри от бригадата да й се изредят“, разкри той и посочи, че то­ва са показания на най- близката приятелка на Вла­димира. Това е и причина­та тримата да отидат там. Марковски разказа, че след сбиването Николай е тръг­нал към полицията, за да разкаже какво е станало в заведението, но му се обаж­дат от дупнишката болни­ца, че има момче с рана в корема. Самият той казал: „Стана инцидент, паднаха върху стъклата“. „Николай Карастоянов лично заедно с останалите от екипа се е борил час и половина-два много сериозно, за да го спаси, да му помогне“, раз­крива адвокатът. Марковски посочи, че не е установено, че Отвертката е ударен с твърд продмет. „Но не се отрича, че дядото го е ударил с нещо дървено по главата, той бил готов на всичко – отивал да си отървава внучката“, разка­за адвокатът, като допълни че, Владимир Карастоянов скача да се бие пръв, преди синовете си, готов е бил да поеме всичко заради внуч­ката си. Това според него показва какво точно се е случило – мъжете от фами­лията са отишли да защи­тят детето си. Марковски посочва още, че бащата на Владимира Николай не е успял да я измъкне сам от заведението. За кратко са говорили с Отвертката и самият той е викнал брат си и баща си.

„Владимир Карастоянов е виждал жертвите на групи­ровката. Вика го Шопова – вещо лице ще станеш ли срещу групировката на Галеви. И той става. Тях ги осъждат и заминават за затвора благодарение на него – без това не може. Та­ка срещу тях започва всич­ко това – това е отмъще­нието. Това не е любовна история“, обясни адвока­тът причините за инци­дента.

„Вече е започнало отмъще­нието срещу семейство Карастоянови – изпочупили са къщата им, цялата вила“, до­пълни още Марин Марков­ски пред Сашо Диков.

Вестник „Вяра“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене