Банско в топ 20 на световните ски дестинации

Британското издание The Telegraph направи задълбочено проучване на най-добрите световни ски дестинации

Сред топ 20 на курортите за отдих и зимни спортове своето място заема и България. За българския зимен курорт Банско е отредена 19-та позиция в престижната класация.

Изданието разказва на читателите си, че Банско се намира в Национален парк Пирин. През 21-ви век е обновен чрез постройка на нови жилища и монтаж на модерни лифтове. Според тях това е курорт, ставащ все по-известен и предпочитан от британците, благодарение на своята висока стойност, в сравнение със западноевропейските курорти. Определят го като най-подходящото място, за хората, желаещи да се научат да карат ски.

Третото място британците отреждат на френския курорт Вал д’Изер. Той впечатлява чрез своите 94 лифта и ски зона от 300 км. Неговите терени, подходящи, както за начинаещи, така и за напреднали скиори, предлагат добри преживявания, за всеки любител на зимните спортове.

Второто място отново е за Франция, с дестинация Шамони. През далечната 1924 година на това място са се провели първите Зимни Олимпийски игри. Днес Шамони продължава да бъде един от най-добрите зимни курорти в световен мащаб.

Първа позиция заема австрийският Санкт Антин ам Арлберг. Той впечатлява със своите 340 км писти и 55 км предизвикателен терен извън тях. Това често го нарежда в топ 5 на най-добрите курорти в Алпите.

Източник inlife.bg

(12)

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене