Без категория

6-има опитни полицаи напуснаха, конфликт на интереси „завъртя“ зам. шефовете в I и II РУП-Благоевград

35149-632x358

Пенсионна вълна помете цял отбор от ценни кадри в благоевградската полиция. В армията на младите пенсионери вече е култовият пътен полицай.  Методи Колибарски, който ре­довно печелеше призовите награди в МВР за майсторско управление на мотоциклет. Извън системата е и неговият колега, катаджията Румен Ан­тов. С МВР се сбогува един от най-опитните полицаи от IРУП – Благоевград – Валентин Станоев, който като младши ин­спектор отговаряше за Първи район в Благоевград, включ­ващ централния площад „Ма­кедония“, Плаж махала, парк Бачиново и стадион „Христо Ботев“. Колегите му го опре­делят като един от най-работливите и съвестни полицаи. С образуваните от него 1100 преписки за 2013 г. той дър­жи абсолютния рекорд не са­мо в управлението, но и в цялата областна полицейска дирекция.

От полицията си тръгнаха и опитни полицаи като инспек­тор Атанас Стойчев и Николай Проданов. Освободен е и на­чалникът на полицейския уча­стък в Кресна Любен Бачев, който е навършил годините за пенсия. Последната серия от пенсионирани „стари“ поли­цаи ще даде сериозно отраже­ние върху дейността на правоохранителните органи по­ради простата причина, че „младите“ все още не са нат­рупали професионален опит, коментират служителите на МВР.

В Благоевград има дефицит на опитни криминалисти и оперативни работници, което се прояви в резултатите за 2013 г. Първо и Второ РУП – Благоевград бяха на дъното на класацията по резултати в го­дишния отчетен доклад на по­лицейския директор комисар Георги Костов. Той взе мерки, като смени началниците и наз­начи други на техните места. Пламен Мичев беше свален от шефското място на I РУП и из­пратен да ръководи полицей­ския участък в Симитли. Ексначалникът на управлението в Симитли Георги Кьосев ог­лави Второ РУП – Благоевград, а предшественикът му Любо­мир Милков назначен за шеф на регионалното Управление за собствеността и социални­те дейности (УССД). Предиш­ният началник на полицейски­те имоти Йордан Латинов се нагърби да стане началник на I РУП – Благоевград, в което болшинството от полицаите са младежи на две години служба, не познават местния кримиконтигент, тъй като са от района на Гоце Делчев.

Междувременно стана ясно, че е направена рокада на зам. шефовете в двете по­лицейски управления на Бла­гоевград. Данко Младенов е изпратен от Първо във Второ, а Анна Първанова – от Второ в Първо. Причината е да се из­бегне конфликт на интереси, тъй като при старата конфи­гурация Анна Първанова щяла да бъде шефка на новия по­лицейски началник в Симитли Пламен Мичев, с когото жи­вее на съпружески начала, което е недопустимо. Затова се стигнало до смяната на местата и Анна Първанова ве­че се води заместник на Йор­дан Латинов.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене