Марковски: 2 часа се е борил за живота на Отвертката Николай Карастоянов

Карастоянови

Няма доказателства за Иван и Владимир Карастоянови, които са освободени с подписка – нито едно, от което да се предположи, че може би са извършили престъпление. За третия – Николай Карастоянов, има данни, които могат да доведат до извод, че може би го е извършил, тъй като следствието е в много начална фаза и затова съдът постанови домашен арест. Така коментира в предаването на Сашо Диков по Нова телевизия Марин Марковски – адвокатът на подсъдимите за смъртта на Николай Радев – Отвертката. Той предположи, че вероятно окръжната прокуратура ще повдигне обвинение и срещу тримата, без да има категорични доказателства за Иван и Владимир.

„Нямате си представа колко е сръчна дупнишката полиция. Разпитани са над 18 свидетели, всички, които могат да бъдат разпитани”, похвали работата на униформените в Дупница юристът и допълни, че на местопрестъплението – заведението „Колата“, има изпочупени стъкла, по които има кръв, и все още не е ясно дали някое от тях не е промушило Отвертката смъртоносно, или раната в корема му е причинена от нож.

Доказано е, че момчето има една рана. По делото има доказателства, че най-вероятно д-р Николай Карастоянов е причинил нараняването. Оръжието не е намерено. До ден-два ще излязат резултатите от биопсията на Николай Карастоянов, дано да не страда от рак“, подчерта Марковски. Той посочи, че бащата на Владимира е получил кръвоизлив и твърде вероятно е да бъде премахната жлъчката му.

Адвокатът припомни, че тримата мъже са отишли към заведението, за да отърват дъщерята на Николай – Владимира. „Отвертката й е казал, че ще я направи проститутка, ще пусне останалите мутри от бригадата да й се изредят”, разкри той и посочи, че това са показания на най-близката приятелка на Владимира. Това е и причината тримата да отидат там. Марковски разказа, че след сбиването Николай е тръгнал към полицията, за да разкаже какво е станало в заведението, но му се обаждат от дупнишката болница, че има момче с рана в корема. Самият той казал: „Стана инцидент, паднаха върху стъклата”. „Николай Карастоянов лично заедно с останалите от екипа се е борил час и половина-два много сериозно, за да го спаси, да му помогне”, разкрива адвокатът.

Марковски посочи, че не е установено, че Отвертката е ударен с твърд предмет. „Но не се отрича, че дядото го е ударил с нещо дървено по главата, той бил готов на всичко – отивал да си отървава внучката”, разказа адвокатът, като допълни че, Владимир Карастоянов скача да се бие пръв, преди синовете си, готов е бил да поеме всичко заради внучката си. Това според него показва какво точно се е случило – мъжете от фамилията са отишли да защитят детето си. Марковски посочва още, че бащата на Владимира Николай не е успял да я измъкне сам от заведението. За кратко са говорили с Отвертката и самият той е викнал брат си и баща си.

„Владимир Карастоянов е виждал жертвите на групировката. Вика го Шопова – вещо лице ще станеш ли срещу групировката на Галеви. И той става. Тях ги осъждат и заминават за затвора благодарение на него – без това не може. Така срещу тях започва всичко това – това е отмъщението. Това не е любовна история”, обясни адвокатът причините за инцидента.

„Вече е започнало отмъщението срещу семейство Карастоянови – изпочупили са къщата им, цялата вила“, допълни още Марин Марковски пред Сашо Диков.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене