Фолкпевецът Стоян Джельов изправен на съд за клевета навръх рождения си ден

Благоевградският народен певец Стоян Джельов влезе вчера в съда като подсъдим навръх рождения си ден. Причината е, че полицай Борис Шопов, който работи като оперативен дежурен в ОД на МВР – Благоевград, го съди за клевета.

На 21 февруари тази година фолкизпълнителят се обадил на телефон 112 и казал, че полицаят трови кучета в кв. „Запад“. Като разбрал кой е подал сигнала, служителят на реда решил да изчисти името си и завел частно наказателно дело срещу певеца, с когото живеят в съседни блокове. За накърненото си достойнство полицаят претендира за обезщетение от 3000 лв.

7

Полицай Борис Шопов заведе дело срещу съседа си

Гражданският иск бе потвърден на вчерашнато първо съдебно заседание. Частният тъжител се яви с адвокат, а Стоян Джельов беше сам, без защита. „Не искам никой да ме представлява, не съм убил човек”, отговори той, след като съдия Кристина Панкова го попита дали не се нуждае от адвокат. След това в артистичен стил се представи като щастливо разведен, със средно образование, осъждан, и като прелистваше тъжбата, заяви, че това е „стара ченгеджийница“.

„Аз се обадих, защото беше така. Аз съм гражданин и имам право да подавам сингали. Това не е за първи път и има свидетели, които могат да потвърдят”, каза още в самото начало Стоян Джельов. Първоначално той отказа да назове свидетелите, тъй като се опасявал, че ще им бъде упражнено въздействие от полицая. След като му бе разяснено, че е задължително да представи имената на свидетелите, той посочи 3 лица, които да разкажат, че са видели полицая да хвърля салам пред кофите за боклук.

„И му кажете да престане да ме заплашва с убийство!“, обърна се вчера певецът към съдийката. Тя отговори, че не е психолог и го посъветва да подаде жалба в полицията, ако се чувства застрашен. „И какво, да чакаме да влезе умрелият ли?”, репликира Стоян Джельов и добави, че вече е подал 2 жалби в полицията срещу Борис Шопов за заканите.

Адвокатът на полицая поиска за следващото заседание официална справка от ОД на МВР за това дали е постъпвал сигнал на 112 от Стоян Джельов, както и запис от звуковия файл. С това доказателствените искания се изчерпаха и съдията насрочи дата за следващото заседание.

Стоян Джельов, чийто баща навремето беше началник на полицията, заяви, че не се притеснява от изхода на делото, тъй като е изразил гражданска позиция. Рождения си ден щял да чества скромно с майка си. За 50-годишния си юбилей догодина подготвял голям шоуспектакъл.

Припомняме, че полицай Борис Шопов бе привлечен като обвиняем от прокурор Райна Бачева за това, че е отровил кучета в рамките на досъдебно производство. След няколко месеца обвинението бе свалено поради липса на безспорни доказателства, което даде коз на полицая да съди прокуратурата за неимуществени вреди по Закона за отговорността на държавата, претендирайки за обезщетение от 17 000 лв.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене