С приз „Будител на годината“ и състезания по правопис: „Аз пиша грамотно“ отбелязват Денят на народните будители в Банско

Община Банско ще отбележи тържествено Денят на народните будители  – 1 ноември.  Пред паметника на Св. Паисий Хилендарски, автора на първото просветителско произведение в българската история, кметът Георги Икономов официално ще връчи приза „Будител на годината” за 2016 г. Всяка година престижната награда се присъжда на местни дейци, дaли приноса си в сферата на образованието и културата.  Нейни притежатели през изминалите години са Йорданка Калистрина (2012г.), Константин Икономов (2013г.) и Отец Георги Касапинов (2014г.).

В чест на празника, ще се проведе и станалото традиционно състезание по правопис на тема: „Аз пиша грамотно“. Възпитаници на НУ „ Паисий Хилендарски“ – гр. Банско, СОУ „Неофит Рилски“ – гр. Банско, ОУ „Св. Климент Охридски“ – гр. Добринище и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Места ще премерят сили във владеенето на родния език.   Победителите от миналогодишното състезание по правопис  – учениците от  ОУ „Св. Климент Охридски“ – гр. Добринище, тази година ще бъдат в ролята на домакини, като за всички участници Община Банско е предвидила тематични награди.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене