Мотористи от Дания тренират на мотописта край село Самуилово

Мотористи от Дания вдигат адреналин край петричкото село Самуилово.

9 състезатели, механик, мениджър и треньор харесали трасето миналата година, а сега пристигнали да го пробват по покана на кмета Кирил Стоянов, който е президент на Клуба по мотокрос „Калабак“.

На среща с треньора на датските мотоциклетисти Микаел Хоуман, се договорили мотористите да гостуват в Самуилово. Местният управник е убеден, че това е само началото на дълго трансгранично сътрудничество между Самуилово и Копенхаген.

„Гостите са очаровани от красивата ни природа, от гостоприемството на местните хора, от добрите условия за тренировки. Целта ни е да им покажем всички забележителности в региона, а те да ги рекламират в родината си, за да дойдат тук датски туристи”, крои планове Кирил Стоянов.

Той ще разходи датските мотористи до къщите на Ванга в Петрич и в Рупите, ще ги заведе и до Националния парк-музей „Самуилова крепост”, както и до античния град Хераклея Синтика.

„Няма да могат да останат до 30 октомври, когато ще се проведе състезанието по мотокрос „Гран При-Петрич”. Искаха да променим датата, за да могат да участват, но нямаше как. Ще дойдат догодина, за да се състезаваме рамо до рамо. Сега ни предстои изкачване с моторите до най-високия връх в планина Беласица – Калабак, който е на над 2000 метра надморска височина”, разказа кметът на Самуилово.

Пистата край Самуилово е най-дългата у нас – 2200 метра. Освен това е в перфектно състояние – тя е най-добре подготвената в момента в Югозападна България и заслуга за това имат Община Петрич и частни спонсори, които заделят финансиране за поддръжка на мототрасето.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене