ОБРАТ: Проститутката Гергина се обърна срещу Марто Дебелия, не й бил само любим, а и….

Мартин Филипов-Дебелия вчера поиска да бъде освободен под „домашен арест”, за да лекува високото си кръвно и бъбречното заболяване, но съдът го остави зад решетките.

Благоевградският сводник, който е обвинен, че принудил 5 жени да проституират за него под покровителството на кварталния полицейски инспектор Стефан Филипов и бопаджията Петър Кънев, е лекуван в затворническата болница и отскоро отново е в предварителния арест.

На вчерашното заседание, което се гледа, както е обичайно, при закрити врати, адвокатът му Росен Кацарски е изтъкнал, че мярка „домашен арест” е удачна, тъй като в хода на разследването са разпитани всички свидетели и не съществува опасност да им бъде упражнено въздействие. Срещу Марто Дебелия е свидетелствала и неговата приятелка Гергина, която се кълнеше, че Марто не бил сутеньор, а неин любим, от когото има бебе.

29-годишната софиянка дръпна похвално слово за него преди 4 месеца, когато за пръв път се гледа мярката му за неоклонение. Тогава тя разказа пред медиите, че я гледал като писано яйце, бил нежен и състрадателен, не я ревнувал, че проституира, защото това било просто бизнес, който тя развива от 2009 г. Гергина ползвала креватите в различни хотели и квартири, излизала и навън – в Германия, Гърция, и изкарвала добри пари, рекордът й бил 22 000 лв. В Благоевград бръмчала с още две проститутки основно в хотел „Рио“, плащали по 100 лв. на хотелиера и всичко било точно. Жрицата на любовта се свързвала с клиентите си през сайт за запознанства и много искала проституцията да се легализира, за да работи спокойно и да плаща данъци на държавата.

Сега обаче тя вече пее друга песен и свидетелствала срещу Марто Дебелия, след като бе заловена на наркопарти в хотел „Рио“. Това е изтъкнал вчера и неговият адвокат, но районният съдия Владимир Пензов прецени, че мястото на обвиняемия е зад решетките.

Двамата полицаи, които бяха обвинени за чадър над сводника обаче, бяха пуснати на свобода. Първо излезе навън с парична гаранция от 5000 лв. Петър Кънев, а наскоро напусна ареста и Стефан Филипов – срещу 10 000 лв.

Тримата бяха арестувани на 1 юни след секретна разработка на спецотдел „Вътрешна сигурност“ и Районна прокуратура – Благоевград, започнала на 20 април след сигнал за лично укривателство срещу полицаите, в хода на което са използвани специални разузнавателни средства. Марто Дебелия бе закопчан от спецполицаи в хотел „Рио“, където контролирал проститутките. На място бяха открити две от жриците на любовта, които впоследствие свидетелстваха срещу него.

Шокиращи истории за методите на сводника, който принуждавал жени, изпаднали в зависимост – наркотична или финансова, да проституират под чадъра на полицаите, бяха изнесени от говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова. Марто Дебелия е обвинен за трафик на 5 жени, като месечно изкарвал от всяка по 10 000 лв. Двамата полицаи, които притискали жертвите на сутеньора да оттеглят жалбите си срещу него, са обвинени за лично укривателство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене