Благоевградчани приветстваха кандидат-президентската двойка ген. Румен Радев-Илияна Йотова

В залата на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ посрещнаха с „победа“ кандидатите за „Дондуков“

„България е на кръстопът, заради случващото се около страната ни, а и вътре в нея. Видяхме как миналата седмица управляващите заявиха, че са постигнали стабилност. Да, има стабилност, но в ниските доходи, стабилност, но в мизерните пенсии, стабилност в липсата на шанс за бизнес. В упрaвлението цaри хaос, който вече трудно се скривa. Един човек от Министерския съвет управлява всичко – управлява парламента, нищо, че сме парламентарна република, управлява съдебната система, здравето ни. А резултатите са ясни, видяхме с каква стабилност се сгромолясаха всички важни за България стратегически проекти, как се провалиха международните ни важни кандидатури и как последствията ги носим ние“, каза в препълнената зала генерал Румен Радев.

„Не е вярно внушението, че това не са важни избори и президентът няма своята позиция. Когато народът овластява президент със своето доверие, той може да бъде силен и да задава приоритетите за развитие на България. Той трябва да се противопостави на всяко погрешно взето решение или закон, който не обслужва интересите на българския народ. Президентът трябва да казва истината, а тя, в нашата държава стана дефицитна стока“, изтъкна Румен Радев.

Радев е категоричен, че всички ние трябва да знаем истината и декларира с убедителен тон, че той именно за това работи.

„Трябва да питаме – има ли план България да се превърне мигрантско гето за Европа. Това ни го дължат и ние ще продължим да питаме. Време е за промяна, която да е за доброто за България.

„Гарантирам, че ще бъда инициативен, силен и отговорен президент. В тези трудни и тревожни времена на растящи рискове и заплахи за нашата национална сигурност и за бъдещото на нашите деца, България повече от всякога има нужда от президент с воля и характер, който да обединява нацията около значими цели, за да изпълни със съдържание президентската институция. Да върне достойнството ни на българи и бъдещето на страната ни. Ако вие, дадете вашето доверие на нас с Илияна Йотова, ние ще бъдем президентската институция с ясни приоритети. Ще работим за укрепване на националната сигурност не само на границата, но на всеки българин. За това е нужна силна и боеспособна българска армия, ефективна полиция и независима съдебна система. Ще работим за българска външна политика с характер, която да не ни излага“, заяви ген. Радев.

Румен Радев конкретизира, че политиката му е базирана на националните интереси и ще я отстоява навън.

„Основната ни цел е да бъдем институцията, която да обединява всички останали и да работят в името на всички нас българите. Само така ще градим модерна държава. Няма да се крия и да отбягвам неудобните и критично важните за страната проблеми, като демографската криза, която вече можем да наречем демографска катастрофа. Винаги съм изпълнявал ангажиментите си, защото всяка моя дума или решение, зад тях е бил здравето и живота на моите подчинени. Това е тежка отговорност, която съм се научил да нося“, категоричен е кандидат-президентът.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене