Connect with us

ТОП

Подготвя се пробиването на тунела от Лот 2 АМ “Струма”

Published

on

Започна подготовката за пробиването на тунела от ЛОТ-2 на АМ “Струма” край Благоевград.

тунел

От седмица край квартал “Левски” на град Кочериново, или “Шарков чифлик” , тежка техника започна подготовката за пробиването на тунела. Изпреварващо, още преди да е готово трасето на новата магистрала между Дупница и Благоевград, се строят по-сложните пътни съоръжения. Такова е тунелът при Шаркоф чифлик. Той ще влиза откъм гара Кочериново под хълма вдясно от главен път Е-79 при разклона за Рилския манастир. След около 400 метра ще излезе при първите къщи на Шарков чифлик. След това трасето ще пресече река Рилска вляво от настоящия мост на Е-79, при разклона за Бараково ще бъде пътният възел за връзката с градовете Кочериново, Рила и Рилски манастир. Този пътен възел ще бъде първият за влизане в Благоевград, тъй като вторият ще бъде чак при село  Зелен дол. Там ще бъде и връзката с пътя за ГКПП-то на българо-македонската граница. Пътният възел при Бараково ще бъде най-удобен за ползване и от жителите на благоевградските села Рилци, Бело Поле, Бучино, Българчево.
Първата копка на ЛОТ-2 между Дупница и Благоевград бе направена през юли м.г., дължината му е 37.5 км и трябва да бъде готов през 2015 година.
В момента склонът след гара Кочериново се терасира, след което ще започна пробиването на тунела. /БГНЕС /

КУРБАН БАЙРАМ

Поздравителен адрес от председателя на ОбС – Гоце Делчев, Димитър Балтаджиев по случай Курбан Байрам

Published

on

Честит Курбан Байрам!

От сърце желая много здраве, щастие, късмет, вяра и благополучие на всички мюсюлмани, на техните семейства и приятели, които почитат и празнуват свещения празник Курбан Байрам!

Нека празничните дни за всички бъдат мостът към добруване и взаимно уважение!

Димитър Балтаджиев, председател на ОбС – Гоце Делчев

Continue Reading

КУРБАН БАЙРАМ

Поздравителен адрес от кмета на Община Гърмен, Феим Иса по случай Курбан Байрам

Published

on

Уважаеми братя и сестри мюсюлмани,
Оправям към Вас и Вашите семейства най-искрени поздравления и благопожелания по случай свещения за мюсюлманите празник Курбан Байрям!
Нека да бъдем единни и да продължим да живеем в разбирателство и уважение с нашите близки и приятели християни , да поискаме и да дадем прошка.
Пожелавам Курбан Байрям да донесе спокойствие в душите Ви , обич в домовете Ви и надежда за един по- спокоен свят.

Феим Иса, кмет на общ. Гърмен

Continue Reading

ПОЗДРАВИ ЗА РАМАЗАН БАЙРАМ

Поздравителен адрес от ръководството на хотел „Парадайс“ по случай Курбан Байрам

Published

on

Приемете нашите сърдечни поздравления по случай Курбан байрaм. В тези свещени за мюсюлманите дни, отново имаме повод да си припомним, че празниците са време на радост и светлина, в което се обединяваме, търсейки духовно единство и разбирателство”

„Вярваме, че всички български мюсюлмани ще посрещнат Курбан байрам с достойнство и оптимизъм, като отворят сърцата си за ближния. Нека млади и стари, бедни и богати, здрави и болни, си подадат ръка в името на надеждата. Нека доброто и прошката водят делата ни, за да можем заедно да изграждаме в мир и хармония нашия общ дом. Пожелаваме на вас и вашите семейства здраве и благодат”

Ръководството на хотел „Парадайс“ Огняново

Continue Reading

КУРБАН БАЙРАМ

Поздравителен адрес от кмета на село Корница Рамадан Бялк по случай Курбан Байрам

Published

on

По повод празника Курбан Байрам, на всички мюсюлмани пожелавам здраве, щастие и живот, изпълнен с разбирателство!

Нека след тези дни, които са отредени за даване на прошка, да продължим заедно напред с надеждата за по-добър живот и успехи във всичко.

Честит Курбан Байрам!

Рамадан Бялк, кмет на село Корница

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ПОПУЛЯРНИ