ЕДИНСТВЕНО В ТОП ПРЕСА / НАЙ – ПОСЛЕ! Кристиян Гусийски се лекува в Китай

3Топ Преса се свърза с Петя Василева, майката на Кристиян Гусийски, който вече е на лечение в Китай. Топ Преса припомня – Кристиян Гусийски, който е с диагноза детска церебрална парализа (ДЦП). След дълго търсене на най-доброто за Криси, родителите на момчето стигат до информацията за болница в Китай, в която се лекуват много деца от цял свят. След като изпращат документите на детето и специалистите в Китай се запознават със случая, той получава покана за лечение. Мечтата на семейството е някой ден малкият герой да може да тича и да се радва на безгрижно детство. За тази цел се нуждае от 30 000 лева, за да замине за Китай и да започне първия курс на лечение от общо четирите, които трябва да му се направят. Община Благоевград подкрепи Кристиян Гусийски и през април 2016 г. цялата пролетна програма на Община Благоевград премина под мотото „Великден за Криси“. В интервю дадено за Топ Преса родителите на Кристиян обвиниха д-р Терзийски, за положението на сина си.

Здравей Петя, в момента вие сте в Китай, как върви лечението на Кристиян?

– Здравейте Топ Преса, благодаря че се свързахте с нас. Вие сте единствената медия, която се поинтересува до къде е стегнало лечението на Криси, и чрез Вас искам пак да благодарим на всички , които ни помогнаха да бъдем сега тук . Утре имаме среща с шефа на болницата, да види последните изследвания, защото тук имаше много почивни дни. Започнахме рехабилитация, масажи и логопед в болницата и сме много впечатлени. Не сме виждали такава отдаденост. Рехабилитаторите работят на максимум и по много различен начин. След срещата с доктор Джао и след като види всички изследвания, той ще изпише и назначи повече терапии.

Много скоро, ще ни приемат в болницата Nanhai maternity and child healthcare hospital of Foshan, за да пуснат на Криси системите, които много помагат в развитието на деца до 4 години. Всички терапевти казват, че сме дошли в най-подходящото време, за да успеят да помогнат възможно най-много в развитието му. Много са важни тези системи , които споменах. Повечето българи, които са тук са дошли са дошли късно, след 4-тата годинка и не са успели да им ги направят. Тук всичко е много различно. Още от раждането на всяко дете се правят пълни изследвания, и ако има проблем започват да работят с тях , още когато бебчето е на няколко дни. И докато стигне възрастта на Криси, вече е на половина излекувано.

Тоест там няма деца, които са толкова зле?

– Да, няма толкова тежки случаи, както в България. Много сме впечатлени.

Какви са тези отливки за краката?

– Поръчахме му шини за крачетата. Тук ни предложиха да ни направят, за да не се получи изкривяване…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

kris-otl

Oshte_Po_Temata

5

 

 

Bayraktarski

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене