С много емоции и награди за победителите завърши Националната седмица на четенето в ОУ „Христо Ботев“ в Дъбница

Директорът на училището в гърменското село Дъбница Илия Цацев и ръководството на школото наградиха цяла плеада от ученици, представили се отлично по време на проведените мероприятия в Националната седмица на четенето.

“Изключително радостен е факта, че както учениците, така и учителите от Основно училище „Христо Ботев“ – Дъбница откликнаха на призива и се включиха много активно в подготовката и провеждането на това интересно и полезно събитие и го превърнаха в истински празник. Националната седмица в нашето училище завърши с искрено изразеното желание от всички такава инициатива да се провежда по-често, а не само веднъж годишно“, сподели пред ИНФОМРЕЖА, директорът Илия Цацев.

В така наречената Национална седмица на четенето децата и техните учители са разработили програма за всеки един от дните на посветената на четенето седмица, като първия ден посветили на откриване и приемане на условия, ред и регламенти за провеждане на инициативите и за участие на учениците.

„Така в изключително интересния „Маратон на четенето“ децата, състезавайки се по между си четоха приказки и разкази във вид на състезание „Най-добър четец“, с представяне на читателски дневници. В това състезание излъчените безспорни победите са второкласничката Мелис Касабали, Гергана Рамова от трети клас, четвъртокласниците, Марина Маринова и Нархан Кумар, както и Елиза Чолакова от пети клас.

Класираните победители в състезанието по български език – „Аз мога да пиша правилно“, с ученици от VІ и VІІ клас, са Елена Малакова от шести клас и седмокласникът Севгин Махмудов“, сподели още директорът Илия Цацев.

В Националната седмица на четенето, в изключително интересното творческо състезание „Работилница за творческо писане“, учениците са представили уникално лично творчество – стихотворения, приказки, есета, както и 5 невероятни презентации на ученици от VІІ и VІІІ клас за живота и творчеството на любим писател.

„Всички се насладихме на личното творчество  на Нархан Кумар, Елиза Чолакова, Ипек Чауш, Айлин Комар, Севги Топчи, Джерен Мейзин и Румяна Ковачева, и на представените презентации Гюнер Чауш, Емел Чолакова, Марина Пойрязова, Асие Асанова, Гюлбехар Камбур и Емел Кехая“, допълни още Илия Цацев, който е изключително доволен и убеден, че през тази Национална седмица на четенето децата от неговото училище са преживели прекрасни мигове за своето духовното  израстване./Инфомрежа

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене