Община Кресна организира днес есенно почистване преди празника на града – 19 октомври

Община Кресна организира днес есенно почистване преди празника на града – 19 октомври.

Жителите на община Кресна ще се включат в есенно почистване в навечерието на празника на града. Инициативата е на общинската администрация.

Инициативата за почистване на обществените площи на територията на общината ще се проведе тази събота, 15 октомври, с начален час 9:00.

От кметската администрация приканват жителите да се включат активно в акцията, като за целта почистят прилежащите към имотите им тротоари и други терени.

Биоразградимите отпадъци – шума, клони и пръст, ще се събират отделно, в чували. Подръчни материали – чували и ръкавици, ще бъдат раздавани от служители на Община Кресна в събота до 9:00 часа.

Празникът на Кресна ще започне на 17 октомври от 18:00 часа с концерт на самодейни състави със специалното участие на гост изпълнителите София Драгова от Благоевград и Добринка Зашева от Кюстендил.

Тържественото откриване ще бъде във вторник с приветствено слово от кмета Николай Георгиев, заря и празничен концерт, в който ще вземат участие фолклорна група от Пехчево, Македония, Мъжка певческа група „Изворите“ – Симитли и Николай Кимчев, а за финал публиката ще се наслади на изпълненията на Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци – Гоце Делчев и певицата Румяна Попова.

Във сряда сутринта ще бъде отслужена тържествена света литургия и водосвет в църквата „Свети Иван Рилски“ в Кресна, а за вечерта Общината отново е подготвила празничен концерт, гвоздеят в който ще бъде поп фолк изпълнителят Борис Дали./Пиринско

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене