Република БГ : За референдум в Гоце Делчев!

1896895_723913190986910_1932766578_nПП Република БГ откри две локации в гр. Гоце Делчев за събиране на подписка за провеждане на Референдум срещу държавните субсидии за партиите. Според официални изчисления това са приблизително 40 милиона лева годишно, от джоба на всеки българин, без изключение. Пунктовете са разположени в централната градска част – ул. „Търговска”, пред Бюро по труда – Г. Делчев и на „Двата моста”, непосредствено пред заведението „Ванита” до Културен дом, в града. Инициативата започна в късните часове на понеделник, а до момента двамата доброволци, които осъществяват подписката споделиха пред репортер на в-к „Струма”, че са успели да съберат над 1000 подписа всеки.
„Интересът е много голям, сподели г-н Г. Геранов, по-възрастният от двамата доброволци, спират и подкрепят подписката предимно млади семейства, които са останали по някаква причина безработни, но не мога да отрека интереса към инициативата и на по-възрастните неврокопчани, които не вярват, че свободното провеждане на подписката в цялата страна намира широк отзвук. Хората са настроени оптимистично, добави още Геранов, а парите, които политическите партии изсмукват от народа, могат да бъдат полезни за развиване на образованието, науката, здравеопазването , както и да се подпомагат пенсионери с ниски пенсии и др. нуждаещи се, защото сме най-бедни в Европа и ако сами не си помогнем и защитим интересите си на граждани на тази страна, понеже отвън помощта трябва все някога да се връща, няма кой друг да ни помогне. Българските политици нямат наяждане, колкото и да им се дава – все не им стига.”
По думи на съорганизаторите на подписката, инициативата ще продължи около месец, защото от всеки гражданин реално зависи да бъде спряно кранчето за държавните супсидии за партиите.
Заснехме част от хората, които се трупаха пред листите, като във вторник и сряда оживлението беше по-голямо, в сравнение с първия ден. „Подписката е подкрепена от голяма част от служителите на Бюро по труда, разкри другият доброволец, застанал непосредствено пред държавната служба, чийто име няма да споменем.”
Инициативата се провежда в над 70 града в страната и по последни данни, от започването и на 1 март до 19 март над 60 хиляди души са подкрепили подписката в цялата страна,според изявление на зам. председателя на ПП Република БГ – г-н Найден Кирилов.

1975066_723912784320284_759560596_n

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене