РИК Благоевград назначи съставите на СИК в общините за изборите на 6 ноември

Районната избирателна комисия-Благоевград назначи съставите на секционните избирателни комисии в област Благоевград за предстоящия вот на 6 ноември.  Очаква се след 22 октомври да стане ясен и броят  на подвижните избирателни секции.Копирано от E79news

Местата в СИК-овете са разпределени на квотен принцип, като в община Благоевград, където има 146 секционни избирателни комисии, най-много председателски места ще има ПП ГЕРБ- 49. 25 от председателските места са за Коалиция „БСП лява България“, а 20 за ДПС. Копирано отE79news

Останалите председателски места в СИК-овете в община Благоевград са разпределени между  Коалиция „Реформаторски блок“ (16),Коалиция „Патриотичен фронт“ (12),Коалиция „АБВ“ (8),  ПП „Атака“ (7) и Коалиция „България без цензура“ (9). 

На страницата на РИК Благоевград са публикувани пълните списъци на членовете на секционни избирателни комисии във всички общини от област Благоевград.

В случай, че дадено лице, което е назначено в състав на секционна избирателна комисия, не желае да участва при произвеждането на изборите на 6 ноември, то същото следва да подаде заявление до Районната избирателна комисия – Благоевград, с което да заяви, че желае да бъде освободено от състава на секционната избирателна комисия. 

В заявлението следва да се посочи номера на секционната избирателна комисия, както и  заеманата длъжност. 

Промяната в състав на секционна избирателна комисия се взема с отделно решение на РИК, с което се освобождава отказалият се член и се назначава нов, по предложение на партията или коалицията от партии, от чиято квота се извършва промяната. 

Партията или коалицията от партии, от чиято квота се извършва промяната,чрез своите представители следва да подаде в РИК писмено предложение, съдържащо три имена, ЕГН и длъжност на предложения за назначаване член на СИК. 

Предстои да започне и обучението на членовете на секционните избирателни комисии, което ще се провежда по общини от представители на РИК Благоевград

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене