До 14 октомври трябва да бъдат изплатени парите на тютюнопроизводителите от неврокопско

Новината бе потвърдена от кмета на община Сатовча и председател на Сдружението на производителите на ориенталски тютюни Арбен Мименов след проведената вчера, поредна среща, в земеделското министерство по една от най-актуалните теми за тютюнопроизводителите от гоцеделчевския край

Както е известно теима все още немалко производители на ценната земеделска стока. Според предоставената информация, ако не бъде спазено обещанието, ще бъдат заведени искове срещу гръцката фирма. В момента според Арбен Мименов дължимите суми в гоцеделчевско са около 1 милион лева, очаквано от около 300 тютюнопроизводителите.

Подобно е и положението в смолянско, където също има предаден, но неизплатен от гръцката фирма, тютюн.

Кметът на Сатовча поясни, че по срещата с представителя „ Лийв Табако-А. Михайлидис“ АД, тютюн“ – г-н Папанастасио е било предоставено писмо, написано от фирмата с неин печат. В него се поемат ангажименти и гаранции от цялото ръководство, че тютюнът ще бъде изплатен до 14 октомври, с което е поета отговорност пред министъра на земеделието и Министерския съвет това да се случи. Самият Арбен Мименов обаче предпочете да се застрахова и да не се доверява напълно на дадените обещания и е потърсил консултация с адвокати какво да бъде предприето, ако не бъде извършено плащане. Според вариант „Б“ ще бъдат предприети необходимите, предвидени в закона мерки, за да бъдат защитени интересите на тютюнопроизводителите. Всеки кмет на населено място, където има неизплатени задължения от страна на фирма ще им предостави информация и ще се оформи документ с подпис, за да бъдат предприети съответните съдебни мерки срешу неизрядния длъжник – в случая гръцката фирма.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене