Санират сградата на община Благоевград по проект

Община Благоевград подготвя проектно предложение, с което ще кандидатства за безвъзмездна финансова помощ по ОП „Региони в растеж“, за саниране на сградата на общинска администрация.

Сумата, за която ще се кандидатства е 3 520 936 лв., съобщи по време на днешната извънредна сесия на Общински съвет Благоевград кметът д-р Атанас Камбитов.

„Проектът за енергийна ефективност на общинската сграда има условие, ако има помещения, които се отдават под наем, общината да финансира санирането на тези помещения със собствени средства. В този ред на мисли има две помещения, които общината отдава под наем – кафе-сладкарница и зъболекарския кабинет на партера. Стойността, която трябва да е собствен принос на общината общо за двете помещения е 15 422, 47 лв с ДДС.“, разясни пред ОбС кметът Камбитов.

 

Единодушно общинските съветници дадоха съгласие община Благоевград да осигури съфинансиране по проекта за енергийна ефективност в общинската административна сграда.

По време на дебатът стана ясно, че санирането ще е с вътрешна изолация и ще се запази непроменен външния облик на сградата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене