Обновеният Дневен център „Зорница“ в Благоевград отваря врати

Обновеният Дневен център „Зорница“ ще бъде официално открит утре (11 октомври). Церемонията ще се проведе от 12.00 часа в двора на социалното заведение.

Дневният център е обновен по проект „Нови хоризонти пред децата и младежите с увреждания от Дневен център „Зорница” и се осъществява с финансовата подкрепа на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм 2009-2014 г. по Програма БГ07 „Инициативи за обществено здраве”.

Чрез проекта се реализират мерки за подобряване на качеството на услугите и достъпността в Дневен център за деца и младежи с увреждания „Зорница“. Модернизираното социално заведение разполага със сензорна стая и коридори, оборудване за стимулиране на тактилна, визуална и звукова сетивност, зимна градина, външен асансьор за осигуряване на достъпна среда.

Изградена е и площадка за деца със специфични физически потребности. С изпълнените дейности по проекта ще се допринесе както за подобряване на достъпа до всички зали и помещения в Дневен център „Зорница”, така и за повишаване качеството на грижите за младежите и децата с увреждания.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене