Без категория

Първа копка на спортна зала за 3 026 000 лв. в Петрич

-Кметът-Вельо-Илиев-с-шампанскотослед-първата-копка-copy

Отец Ангел Кочев направи водосвет с думите: Исус Христос е казал, че който изтърпи до края, ще бъде спасен, всички присъстващи тук бяхме търпеливи и дочакахме това начало

Кметът Вельо Илиев направи първа копка на многофункционална спор­тна зала в Петрич. Тя ще се строи по проект за трансгранично сътрудничест­во между България и Гър­ция. Размерът на проекта е за 3 026 хил. лв., като 467 хил. лв. ще се допълнят от общинския бюджет. Сро­кът за завършването е 31.12.2014 г. Общата стро­ителна площ ще бъде 2250 кв. м, като в нея ще могат да участват в различни ви­дове игри отбори от двете съседни общини – Серес, Гърция, и Петрич, Бълга­рия. Седящите места ще бъдат 653, от които 16 за инвалиди. Залата ще бъде лицензирана за различ­ни видове спорт.

Гости на тържеството бяха генералният консул на България в Гърция Ва­сил Вълчев и Кириакос- управител на техничес­кия секретариат по про­екта от гръцка страна.

Водосвет направи ар­хиерейският наместник отец Ангел Кочев, прид­ружен от хор от църква­та „Св. Богородица“. Из­пълнител на проекта ще бъде сдружение „Спорт 2014“.

„Исус Христос е казал, че който изтърпи до края, ще бъде спасен. Кметът, председателят на ОбС, заместниците им бяха търпеливи и дойде денят за всички нас да станем свидетели на за­почване на спортната за­ла“, сподели отец Ангел Кочев при водосвета.

Думата взе и кметът инж. Вельо Илиев. „Пос­тавяме основите на мно­гофункционална спортна зала, от която имахме нужда. Благодаря на отец Ангел и неговия хор, на гостите и жителите на Петрич. Надявам се от тази зала след няколко години да започнат да из­лизат шампиони в раз­личните видове спорт“.

Г-н Кириакос със задо­волство сподели, че са да­ли подкрепа от тяхна стра­на за изграждането на та­зи зала. „Надявам се в нея да се срещат отбори от различни видове спорт между двата региона Се­рес и Петрич. Осъществя­ването на съвместното партньорство е залог за развитието на икономика­та в двата региона“.

След приключване на мероприятието фен № 1 на футбола в Петрич Георги Тенчев, сподели: „Дано с построяването на тази за­ла се възвърне славата на Петрич в областта на хан­дбала, но с името „Бела­сица“, с което в продълже­ние на три години нашият отбор като републиканс­ки шампион и носител на Купата на България пред­

ставляваше страната на евротурнирите. Надявам се да се възвърнат и волей­болът, баскетболът, гим­настиката и останалите видове спорт, да се готвят вече нормално и да бъл­ват шампиони и състеза­тели за националните гар­нитури“.

Вестник „Вяра“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене