Една млада жена от Гоце Делчев, успяла да пребори рака: “Болестта е сигнал на тялото ни, че имаме нужда от промяна”

В продължение на своята програма за профилактика и подкрепа на жените, които се борят с онкологични заболявания, Сдружение ХРОНИКА СРЕЩУ РАКА организира снощи в читалището на град Гоце Делчев среща с едно момиче, преборило кошмара на тежката диагноза.

dscn2404

Катя Божикова е млада жена от Гоце Делчев, която е преминала борбата с рака. Диагнозата й е поставена, когато е на 26 години. Тя претърпява операция, химиотерапия и лъчетерапия. По-късно “ракът” се връща и й се налага да изживее двойна мастектомия. От няколко години тя е зачертала в менюто си бялата захар и алкохола, а от две години Катя е веган, практикува йога и медитация и не се притеснява да споделя своя опит и личната си психологическа нагласа, с която приема изпитанието, което й е поднесъл животът.

Катя е убедена, че като споделя своята история, ще помогне на много жени и мъже, които са се сблъскали със сериозен здравословен проблем и тежка диагноза. Тя се надява да накара повече хора да се замислят за здравето си, да отделят време за себе си, да преодолеят гнева и чувството за вина и да правят това, което тялото им подсказва. “Болестта е сигнал на тялото ни, че имаме нужда от промяна” – е нейната философия. А формулата й за оцеляване: движение, подходяща храна, емоционална настройка!dscn2400dscn2402

Tя е сигурна, че здравословното мислене и храна могат да помогнат за което и да е лечение, в това да се преборим със стигмата на тежките болести в обществото и да живеем щастливо въпреки изпитанията, които ни поднася живота.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене