Без категория

Кметовете Москов, Терзиев, Мименов и Капитанова в писмо до Йовчев: Не закривайте пункта на КАТ в Гоце Делчев

кат гоце делчев

Подписка тръгна и по автокъщите

Кметовете на четирите общини Гоце Делчев, Ха­джидимово, Сатовча и Гърмен реагираха на намере­нията на МВР да затвори пункта за регистрация на МПС в Гоце Делчев. С пис­мо, подписано от кметове­те Владимир Москов, Люд­мил Терзиев, Арбен Ми­менов и Минка Капитано­ва и адресирано лично до министър Йовчев, градона­чалниците на четирите об­щини настояват МВР да се откаже от намеренията си за затвори пункта за регис­трация на МПС в Гоце Делчев, който обслужва два големи региона, а имен­но – Гоцеделчевския и Разложкия. Подписка срещу намерението на МВР да закрие пункта за регистра­ция на МПС в Гоце Делчев започна в КАТ-Гоце Дел­чев и в автокъщите в града. За намерението пунктът да бъде затворен алармира на­родният представител Ге­орги Андонов, който заяви, че вече има и съкратени служители от гишетата за регистрация. Депутатът от ГЕРБ уточни, че заради

проблемите около фирма­та БМВ на МВР, която из­работва регистрационните табели, от министерството са с намерение да закрият гоцеделчевския пункт. Ако това стане, собствениците на автомобили вече ще трябва да пътуват до Бла­гоевград, за да регистрират автомобилите си, което ще струва много повече сред­ства, време и усилия и би причинило неудобства на жителите на няколко об­щини. На стотици шофьо­ри ще им се налага да пъту­ват до Благоевград и ще гу­бят по цял ден, за да си свър­шат работа, която сега мо­гат да свършат само за час. „Това би създало предпос­тавка за огромно напреже­ние и натоварване. Освен това противоречи на прин­ципите на децентрализа­ция“, посочи Андонов. Той заяви, че групата на ГЕРБ от Благоевградска област ще направи всичко възмож­но пунктът за регистрация да не бъде закрит. Андонов вече е подготвил и парла­ментарно питане към вът­решния министър Цветлин Йовчев по темата. Което вероятно ще влезе в днев­ния ред на парламентарния контрол следващата седми­ца. Шофьори и служители, които работят в регистра­ционния пункт, са катего­рични, че ако министър Йовчев не отмени решени­ето си за затварянето на техническия пункт, ще пос­ледват масови протести и гражданско неподчинение.

„Не може да се отнема на гражданите от всички общини по поречието на Места едно вече извою­вано удобство“, катего­ричен е кметът Влади­мир Москов. За пробле­ма е уведомен и народ­ният представител Тодор Радулов и всички него­ ви колеги от избирател­ния район.

„Тази необмислена и не­обоснована промяна ще създаде огромен проблем пред хората от петте общи­ни. Вместо да се следва мо­делът на децентрализация, чиято основна цел е да пре­доставя по-качествени ус­луги на гражданите, да се улесни достъпът до адми­нистративните и други ус­луги за жителите в отдале­чените от областния цен­тър населени места, отно­во се връщаме към морал­но остарели принципи“, ко­ментира проблема за поре­ден път и депутатът Георги Андонов.

Вестник „Вяра“

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене