Без категория

Националния печат

печат

В. „Сега“

Болници остават без субсидия, ако лекуват един пациент по много пъти

Законодателни промени, които ще позволят на касата да прекратява договори с отделения, в които един и същ пациент се хоспитализира по няколко пъти в годината, поиска от депутатите зам. здравният министър Бойко Пенков. „Когато един човек е приеман 8 пъти в едно отделение, очевидно там не се предлага качество. Трябва да има механизъм веднага да се прекратява договорът с това отделение.

Възраждането на строежа в Карадере предизвика нови протести

Възраждането на проекта за застрояване на местността Карадере, който се свързва с брата на лидера на БСП Сергей Станишев, предизвика отново гражданско недоволство срещу кабинета. Еколози и граждани излязоха снощи да протестират в София, Варна и Пловдив. Във „Фейсбук“ групата „Да спрем застрояването на Карадере“ събра само за ден над 6000 души. Зелените се заканиха да сезират Брюксел за спорния проект.

В.“Труд“

Паника след слух, че убиецът Петко е избягал

Жителите на Велико Търново, Лясковец и Горна Оряховица изпаднаха в паника, след като плъзна слух, че убиецът на баретата Петко Петков е избягал от болницата.

Зловредната мълва тръгнала от социалната мрежа. Във фейсбук твърденията били подплатени и с фалшиво видео. Според мълвата, макар да бил окован с белезници за болничното легло, Петко успял да се измъкне, тъй като искал отмъщение.

Прокуратурата не е искала СРС за Орлин Алексиев

Прокуратурата не е правила искане за използване на СРС за общинския съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров. Запитан как ще коментира изнесените в интернет документи от ДАНС и МВР за Алексиев, обвинител №1 призна: „С тази новина съм малко крачка назад.

В.“Монитор“

Запушват София от седем места

Едната лента на бул. „Сливница” е затворена заради ремонта на Лъвов мост. За поредна година София ще се превърне в строителна площадка, а седем тапи ще запушат през следващият месец едни от най-натоварените пътни участъци. До края на март ще стартират ремонтите на булевардите „Цариградско шосе”, „Ботевградско шосе”, „Никола Мушанов” и „Овча купел”, а майстори вече работят на естакадите при Лъвов мост и Семинарията.

Източват ДДС с „подарени” домати

Цели тирове с плодове и зеленчуци са били внасяни у нас от фирми, които декларирали, че стоката им е била подарък. По този начин е било избягвано внасянето на ДДС и данък печалба. Това стана ясно вчера от изказването на зам.-министъра на финансите Людмила Петкова по време на форум за противодействието на данъчните измами, организиран от БОРКОР и БАН.

В.“Стандарт“

Парламентът ни е джунгла

Парламентът ни е джунгла. Потресени сме. Това заявиха отличниците от видинската гимназия „Цар Симеон Велики“, след като изгледаха на живо скандалите в пленарна зала.

Само преди месец децата били в Страсбург, за да наблюдават работата на евродепутатите. „Няма нищо общо, тук си крещят и си играят на таблетите“, възмущаваха се учениците пред школския директор Венцислав Станев. Те се стъписаха, когато ГЕРБерката Светлана Дукова викна на зам.-шефката Мая Манолова: „Я млъкни, ма!“.

Луд с брадва тормози цял квартал 

Психично болен мъж тероризира цял столичен квартал, а съседите му от блок 42 в жк „Лагера“ живеят в постоянен страх и ужас. Хората не смеят да се приберат по домовете си. Част от тях дори напускат и се опитват да продадат жилищата си. Всички са притеснени, че случаят от Лясковец може да се повтори и в техния квартал. Причината е, че на осмия етаж в 18-етажния блок от 7 години живее млад мъж, страдащ от параноидна шизофрения.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене