МБАЛ-Благоевград отново ще се разпорежда с паркирането в района на болницата

Община Благоевград даде за безвъзмездно стопанисване от МБАЛ Благоевград дворът, превърнат в паркинг, в района на болничното заведение. Това стана възможно, след като днес Oбщински съвет Благоевград прие предложението на общинска администрация и болницата ще може да стопанисва безвъзмездно изградената преди около година от общината пропускателна система.

Припомняме, че през миналата година дворът на благоевградската болница стана общински паркинг. На по–късен етап, през настоящата година, бе поставена бариера и започна събиране на такса по 1 лв. на час, като в „синя зона”. Тогава автоматична паркинг система започна да контролира влизането на частни коли, които до преди това ползваха двора за безплатен паркинг.

Стопанисването бе поето от общинска фирма „Паркинги и гаражи“, след като с години наред в двора на болницата имаше проблем с безразборното и ежедневно паркиране, от което се оплакваха всички, работещи в болницата.

Недоволство обаче отново имаше като медиците се оплакваха от малкия брой безплатни места, които са им подсигурени, както и от факта, че се таксуват и такситата, част от които те ползват при влизане след бариерата.

Сега общината връща стопанисването на двора на МБАЛ, предстои да видим какво ще се случи с паркирането в района.

E79 News; Снимки: Станислава Христова

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене