„Пирин“(Гоце Делчев) играе у дома днес срещу „Септември“(Симитли)

Мачът е от турнира за Купата на Аматьорската футболна лига и започва днес от 16.00 на Градския стадион в Гоце Делчев

В него двата отбора влизат с амбициите да продължат, колкото е възможно по-напред и продължават своето съперничество, което бе възобновено тази година, след като се озоваха заедно в Югозападната Трета лига.

За тях това е третият мач в разстояние само на няколко месеца, след като първият бе в града край Места и бе част от подготовката им за новия сезон. През юли те завършиха 0:1 в полза на тима от Симитли, който гостуваше на неврокопчани. Втория двубой бе през август за първенство като този път „Пирин“ гостуваше, а срещата завърши без излъчен победител – 1:1.

Предстоящият двубой ще бъде под №3 като в него се очаква съперниците да влязат с променени състава като двамата треньори Йордан Боздански и Иво Тренчев да заложат на играчи с по-малко игрови минути и такива от юношеските гарнитури. За това те загатнаха още след шампионатните им мачове тази неделя, когато неврокопчани победиха „Беласица“ у дома с 1:0, а „Септември“ финишира при крайното 1:1 с коравия отбор на „Велбъжд“(Кюстендил). Тогава наставвниците дадоха да се разбере, че мачът за Аматьорската купа ще бъде тест за резервите им да докажат себе си в отборите, а така също възможност да ги видят в игрова обстановка. Интересен факт е, че настоящият треньор на „Пирин“ – Йордан Боздански, ще излезе за първи път срещу бившия си тим, където работеше до края на есенния дял от изтеклото първенство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене