Създават комитет за борба с разпространението на наркотици в Благоевград

наркотични вещества

Създават комитет за борба с разпространението на наркотични вещества в Благоевград. Инициативата е на Общински съвет по наркотични вещества и Областна администрация. През последните 2 години рязко се е увеличил броят на наркоманите в малките населени места, като статистиката показва, че ученици в 6-и 7-и клас вече употребяват кокаин.
Разпространението на наркотици в малките населени места става все по-сериозен проблем. Деца в 7-и клас не само взимат наркотици, но и ги продават на съучениците си. Това коментира доктор Теменужка Любенова, председател на Общински съвет по наркотични вещества, на срещата с представители на общините от Благоевградска област.
„В Благоевград в средните училища, както и в университета идват млади хора от малки населени места, които вече употребяват наркотици, те самите търсят. Част от тях дори вече имат връзка с дилъри и самите те предлагат дрога”, съобщи д-р Теменужка Любенова, председател на ОбСНВ.
Според доктор Любенова наложително е повече хора да работят и информират подрастващите за опасността и вредата от приемането на наркотични вещества. Именно поради тази причина е инициирана и срещата при областния управител Муса Палев.
„Искаме да поставим основата за изграждане на една мрежа от специалисти, с които да бъдем в непрекъсната връзка, за да можем да взимаме по-бързи и по-навременни мерки за ограничаване на последствията”, уточни д-р Любенова.
Не трябва да се бяга от проблема с наркотиците, категоричен бе и областният управител Муса Палев.
„Това е една престъпност, която за съжаление трябва да се търси. Отговорните органи трябва да ги издирват тези престъпници, а не да чакат те сами да попаднат в ситуация да бъдат заловени. Борбата е изключително трудна, но сме длъжни заради бъдещето на страната”, заяви областният управител на Пиринско Муса Палев.
Губернаторът бе категоричен, че ще постави проблема и пред Областния съвет по здравеопазване, който бе учреден преди дни.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене